Paralel kurtarma çöktü

Bank Asya'yı Ziraat'e sattırarak kurtarma planı suya düştü. Ziraat, böyle bir alımın olmadığını açıkladı. Babacan'ın 'Ziraat alabilir' sözleri, Bank Asya'ya 3 saatte 100 milyon lira kazandırmıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 02:05
Paralel kurtarma çöktü

İÇİNDEKİLER

Paralel bürokratların bir planı daha suya düştü. Paralel yapının bankası Bank Asya'yı Ziraat Bankası'na satarak kurtarma planı, Ziraat'ten yapılan açıklamayla suya düştü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2 hafta önce "Ziraat Bankası, Bank Asya'yı alabilir" açıklaması yapmıştı. Bunun üzerine Bank Asya'nın hisseleri 3 saat içinde yüzde 8.26 değer kazanmıştı. Bu hareket sonunda da bankanın kasasına 100 milyon lira girmişti.

ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut ise Babacan'ın açıklamalarını yalanlamıştı. Ziraat Bankası, dün KAP'a bir açıklama yaparak, böyle bir satın almanın olmadığını duyurdu. Ziraat'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Asya Katılım Bankası A.Ş'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede; söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte; Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir."

KORUNUYOR
Bank Asya'nın borsadaki tahtası hâlâ işleme açılmadı. Borsa'daki paralel bürokratlar, bankanın hisselerinin sert düşüş yaşayacağını bildikleri için bu korumayı yapıyor.