Emekliye tam maaş reçetesi

Sağlıktan ücretsiz yararlanmak isteyen emekliler, çağrı yaptı: Sık sık hastaneye gidiyor, ilaç alıyoruz. Elimize tam maaş bir türlü geçmiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2014 Güncelleme 14 Ağustos 2014, 00:00
Emekliye tam maaş reçetesi

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin sesi olan TAKVİM'e telefon yağıyor. Emekliler, sorunlarını, taleplerini gazetemizi arayarak aktarıyor. Talepler arasında 'ücretsiz sağlık hizmeti' de öne çıkıyor. Emekliler, "Yaşımızdan dolayı sık sık hastaneye gidiyoruz. Kullandığımız ilaçlar var. Maaşlarımızdan muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesiliyor. Neredeyse hiçbir ay tam maaş alamıyoruz" diyor.

3 KESİNTİ VAR
Bu kesintilerin kalkmasını isteyen emekliler, yetkililere, "Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak istiyoruz" çağrısı yapıyor. TAKVİM'i arayan emekliler, konuyla ilgili şunları kaydediyor: "Özel hastaneye ya da devlet hastanesine gittiğimiz zaman maaşımızdan muayene katılım payı kesiliyor. Doktor ilaç yazarsa, bunların tutarının yüzde 10'u yine ilaç katılım payı olarak maaşımızdan kesiliyor. Bir de reçete katılım payı var. 3 kutuya kadar 3 lira, ilave her kutu için 1 lira alınıyor. Bu kesintiler belimizi büküyor. Maaşımızı tam almak istiyoruz. Emekliler, sağlık hizmetlerine ücret ödemesin."

ÖZEL ŞİKAYET

Emekliler, özel hastaneler için alınan 12 liralık muayene katılım payını da yüksek buluyor. Ancak asıl sıkıntının özel hastanelerin ilave ücretleri olduğunu söyleyen emekliler, "Özel hastanelerden yüzde 200'e kadar ilave ücret talep edilmesi, bizi buralardan uzaklaştırıyor. İlave ücret de azaltılmalı. Bu şekilde özel hastanelere de daha rahat gidebiliriz" diye konuşuyor.