Promosyonu verin artık!

1 yıldır promosyon beklentisi yaşayan emekliler, bankalara seslendi: Promosyon, memurlar gibi bizim de hakkımız. Kesenin ağzını açın...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2014 Güncelleme 09 Ağustos 2014, 00:44
Promosyonu verin artık!

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 10.5 milyon emekli promosyon bekliyor. Memurlar gibi emeklilere de banka promosyonu verilmesi için yaklaşık 1 yıl önce çalışmalar başlatıldı, ancak henüz sonuca ulaşılamadı. Konuyla ilgili olarak TAKVİM'i arayan emekliler, promosyon için devreye giren Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda görüşmeleri sürdürmesini, özel bankaların da devreye alınmasını istedi.

KAMPANYA YARIŞI VAR
Emekliler, bankalara da "Bizim için bankalara yılda 122 milyar lira yatıyor. Her ay maaşlar günler öncesinden bankada oluyor. Bankalar da bu paradan kazanıyor. Kesenin ağzını açın, hakkımız olan promosyonu verin" diye seslendi. Özel bankaların emekli maaşları için yaptığı kampanya yarışına dikkat çeken emekliler, "Bankalar emekli maaşından kazanmasa böyle bir yarış yaşanır mı?" diye sordu. Emekliler, şunları kaydetti: "Ayrıca pek çoğumuz maaşı aldığımız bankanın müşterisiyiz. Oranın bankacılık hizmetlerini kullanıyoruz. Yeri geliyor, kredi çekiyoruz. O bankanın kredi kartını kullanıyoruz."

BANKALAR KAZANIYOR
Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Emeklilerin en az yüzde 20'si diğer bankacılık işlemlerini de maaşını aldığı bankadan yapıyor" dedi. Özel bankaların birçoğunun zaten promosyon verdiğini ifade eden Tonbul, "Çalışma Bakanlığı'nın özel bankalar ile masaya oturarak, promosyon paralarını yükseltebilir" diye konuştu.