Çiftçiye kredi olmaz diyenler bizi izliyor

Bankalar tarım sektörü konusunda yarışıyor. Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Sun, '10 yıl önce bizi eleştirenler şimdi takip ediyor' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:40
Çiftçiye kredi olmaz diyenler bizi izliyor

İÇİNDEKİLER

Tarım bankacılığı özel bankalar arasında ciddi bir rekabet haline geldi. Sektörü TAKVİM'e değerlendiren Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, şu çarpıcı tespiti yaptı: "10 sene önce, 'Tarıma, çiftçiye kredi mi verilir? Neden tarıma önem veriyorsunuz?' diyen tüm bankalar tarımı finanse etmek için bugün çaba içerisinde ve bizi takip ediyor." Bu durumdan memnun olduklarını belirten Sun, "Çünkü tarımın büyümesi, daha iyi koşullarda yapılabilmesi için gereken finansman ihtiyacı tüm bankaların sağladığı finansmandan daha fazladır. Devletin bu anlamda atacağı bütün adımları destekliyoruz. Tarıma daha fazla hibe ve sübvansiyonlu kredi gibi imkanlar sağlanmalı" dedi.

ÖZEL ŞUBELER VAR
Tarım için özel şubeler açtıklarını söyleyen Sun, "260 adet tarım bankacılığı hizmeti veren şubemiz ve Tarım Plus konseptli şubelerimizde, sayıları 500'ün üzerinde Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticilerimiz ile tarımsal işletme ve yatırım kredileri sunuyoruz" dedi.

2023 HEDEFİNE KATKI
Gökhan Sun, tarım alanındaki çalışmalarının amacını şöyle özetledi: "Ülkemizin 2023'e dönük 150 milyar dolar tarımsal üretim, 40 milyar dolar tarım ihracatı gibi hedefler için çalıştığı bir dönemde, finansman ve verimlilik araçlarımızla bu hedeflere katkı sağlamayı, sorumluluğumuz olarak görüyoruz." Sun, üretici kart ile çiftçiye, ödeme erteleme, faizsiz kredi sunduklarını ve primlerini hasatta ödeme avantajı verdiklerini de söyledi.