'35 liradan ucuza baklava olmaz'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 00:00
’35 liradan ucuza baklava olmaz’

İÇİNDEKİLER

Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, baklava sektörünün hızla büyüdüğünü, ancak kalite açısından ve hileli mal kullananlar sebebiyle bazı zorluklar yaşandığını anlattı.

Fıstığın kilosunun 80, Urfa tereyağının kilosunun 40 lira olduğunu aktaran Güllü, gerçek Antep baklavasının kilosunun 15-20 liraya satılmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Güllü, "Gerçek Antep baklavasının kilosu, minimum maliyet ve daha düşük kâr marjıyla yapılması halinde ancak 35 liraya kadar inebilir. Daha ucuza baklava olmaz" dedi.