TUSİAD mı söyletiyor?

TÜRKONFED Başkanı'nın cumartesi günkü 'Faizler düşmemeli' açıklaması tepki çekti. Bu yorumu TÜSİAD'ın arka bahçesi olan kuruma yaptırdığı konuşuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2014 Güncelleme 15 Temmuz 2014, 00:09
TUSİAD mı söyletiyor?

İÇİNDEKİLER

Geçen hafta, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nundan (TÜRKONFED), faizle ilgili ilginç bir açıklama geldi. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, borcu olan, kredi çeken bütün işadamlarının aksine Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizi indirmemesi gerektiğini söyledi.

YILMAZ BAŞKAN YAPMIŞTI
İşçilerinin üzerine dışkı döktüğü için TÜSİAD Başkanlığı'ndan istifa eden Sütaş'ın patronu Muharrem Yılmaz'ın TÜRKONFED Başkanlığı'na getirdiği Süleyman Onatça, "Faizde indirimin olmasını da istemiyorum, çünkü bu ülkeye zarar verir" dedi. Bu açıklamalar ise iş dünyasında en önemli üyeleri bankalar olan TÜSİAD'ın faizle ilgili ayarı, arka bahçesi olan TÜRKONFED üzerinden yaptırdığı yorumlarını getirdi. Faiz indirimine adım adım gidilmezse piyasaları çok kötü günlerin bekleyeceğini söyleyen Süleyman Onatça, ihracat yapanlar dövizin yükselmesinden şikayet etmese de aklı selim kişilerin bu durum sürdürülebilir olmadığı için sorgulamaya başladığını kaydetti.