Konut sanatla buluştu

Geçmişin değerlerini günümüze taşıyan bir mimari anlayışla hayat bulan Şehrizar Konakları'nda daire sahiplerine Ressam İsmail Acar'ın özel olarak hazırladığı koleksiyondan bir eser hediye edilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2014 Güncelleme 21 Haziran 2014, 00:44
Konut sanatla buluştu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un prestijli konut projelerinden Üsküdar'daki Şehrizar Konakları, ünlü ressam İsmail Acar ile ortak bir projeye imza atıyor. Ortak proje, İsmail Acar'ın eseri olan tasarımlar ve resimlerinden oluşan ve Şehrizar Konakları'nın mimari felsefesiyle örtüşen bir sergi düzenlenmesi ve ev sahiplerine yine İsmail Acar imzalı özel tasarım bir eser hediye edilmesini kapsıyor. Bu işbirliği, sanatçı İsmail Acar ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Feyzullah Yetgin, sanatçı İsmail Acar'la yapılan ortak projenin, Şehrizar Konakları'nın kentin tarihini, estetik birikimini ve geleneksel insani değerlerini barındıran yönünü güçlü bir biçimde vurgulamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Yetgin, "Şehrizar Konakları projesi her bakımdan çok özel bir proje. Şimdide projemiz bu toprakların manevi ruhunu yansıttığı eserleriyle evrensel bir estetik zirveye ulaşan, resim sanatçısı İsmail Acar'ın son dokunuşlarıyla ayrı bir değer kazanıyor" dedi. Ressam İsmail Acar ise mimari ve sanatın bütünleştiği Şehrizar Konakları'yla ilgili işbirliği projesi için şunları söyledi: "Şehrizar Konakları, mimarı anlayışı ve yaşam konseptiyle geçmişin değerlerini geleceğin çizgilerine taşıyan bir proje. Şehrizar Konakları için hazırladığımız sergide bu çerçevede "Geçmiş Gelecek" temasını yansıtan eserlerimizden oluşuyor."

ŞEHRİZAR'DA YAŞAM BAŞLIYOR
İstanbul Anadolu yakasında Üsküdar'da hayata geçirilen Şehrizar Konakları'nda yaşam Ağustos ayında başlıyor. 209 lüks konuttan oluşan Şehrizar Konakları projesi 38 blok halinde inşa edildi. 3+1'den 9+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin bulunduğu Şehrizar Konakları'nda fitness center, sauna, buhar banyosu, Türk hamamı, dinlenme alanları, yüzme havuzu, spor alanları, sosyal imkânlar sunuluyor.

SERGİ RAMAZAN AYI BOYUNCA AÇIK KALACAK...
İsmail Acar'ın tasarımlarından ve resimlerinden oluşan eserler, 21 Haziran Cumartesi gününden itibaren Şehrizar Konakları projesinin örnek dairelerinde sergilenmeye başlayacak. Dileyen herkesin gezebileceği sergi, Ramazan ayı boyunca açık kalacak. İsmail Acar işbirliği kapsamında ayrıca sanatçının kendi imzasıyla özel hazırladığı tasarım eserleri de Şehrizar Konakları'nda ev sahiplerine hediye olarak verilecek.

'FİKİRTEPE DEĞERİNİ 3'E KATLAYACAK'
İstanbul Fikirtepe'de ruhsat alma sürecini broktratik engellere rağmen sürdürdüklerini ifade eden Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, bu dönüşümün Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Selimoğlu, bugün metrekaresi 5 bin 500- 6 bin TL olan bölgede, yaşam başladığında 17- 18 bin TL'lerin telaffuz edileceğini vurguladı.

PİŞMAN DEĞİLİM
Fikirtepe'nin tamamen boşaltıldığını ve hafriyat için hükümetten onay beklediklerini kaydeden Selimoğlu, şöyle devam etti; "9 ay öncesinde biz tüm sözleşmeleri tamamladık. Bölgedeki sözleşmeleri tamamen bitiren nadir firmalardanız. Bu süre içinde ayda 1 milyon TL'lik kira ödedik. Birçok firma bu kira bedeli nedeniyle bölgeyi terketme kararı aldı. Ancak ben Fikirtepe'de yer aldığım için hiç pişman olmadım. Tekrar bu sorunları yaşayacağımı bilsem yine girerdim. Girmeyenler inşaatlar bitince çok üzülecekler."

CADDEYE A PLUS PROJE
İstanbul'da Caddebostan, Ataşehir, Erenköy, Suadiye, Moda gibi İstanbul Anadolu yakasının önemli semtlerinde yaptığı A plus butik projeleriyle dikkat çeken Aydoğan İnşaat, Bağdat Caddesi'ndeki yeni projesini tanıttı. Kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden birini sunan Caddepark Erenköy, 12 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Proje, tek blokta zemin+14 kat ve 54 daire olarak tasarlandı. Caddepark Erenköy projesinde 4 adet dubleks daire bulunuyor ve 11'inci kattan sonra tüm daireler deniz görüyor. 3+1 ve 5+2 şeklinde tasarlanan dairelerin brüt metrekaresi ise 147 ve 282. Şu an ön talep toplayan projede dairelerin merekare fiyatları, 6 bin dolar olarak belirlendi. Ocak ayında temeli atılan projenin, Haziran 2015 teslim edilmesi planlanıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Aydoğan İnşaat Başkanı İrfan Aydoğan, "1987 yılından beri İstanbul Anadolu yakasının çeşitli lokasyonlarında, A plus butik projelere imza atıyoruz. Cadde bu kadar şantiye alanına dönmüşken, Caddepark Erenköy projemiz ile daha şimdiden aldığımız güvenlik önlemleri, çevreye rahatsızlık vermemiz ve inşaat kalitemizle dikkat topluyoruz" dedi.

SAĞLIKLI DÖNÜŞÜM İÇİN YATIRIMCI ŞART
Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, Kentsel Dönüşüm Raporu'nu açıkladı. Cushman &Wakefield Başkanı Haluk Sur, sağlıklı bir kentsel dönüşüm için geleneksel yöntemlerden ziyade, alternatif finans kaynaklara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

MERDİVEN ALTINI İHBAR EDELİM
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, müteahhitlik mesleğinin bir güven müessesesi olduğunu belirterek, "Eğer güvenilmiyorsa, bu işi yapan kişiler muteber kişiler değilse, insanların barınma hakkı ihlal ediliyor demektir. İhbar etmek suretiyle, merdiven altı imalatların önüne geçip haksız rekabeti önlemeliyiz" dedi.

HORİZON POİNT'TE 4 MEVSİM BODRUM
Point İnşaat tarafından Bodrum merkezde inşa edilen 'Horizon Point Bodrum Evleri'nde yaşam başladı. 2 dubleks, 10 daire ve 1 adet tripleks villadan oluşan butik bir site olan proje, akıllı ev sistemleri ile öne çıkıyor. Sakinlerine 4 mevsim Bodrum deneyimi vaat eden projedeki, her daire güneşin doğduğu ve battığı açılar dikkate alınarak konumlandırıldı. Projenin geniş terasları, deniz, marina ve kale manzarası için, kolonsuz bina iskeleti teknolojisi ile yapıldı.

Özlem KAMER TERCANLI