BES'te beklenti otomatik katılım

2013'te başlayan devlet katkısının BES'i hızla büyüttüğünü söyleyen Halk Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Okur, 'Pilot uygulaması bu yıl başlaması beklenen otomatik katılım sistemin büyümesini hızlandırır' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2014 Güncelleme 11 Haziran 2014, 00:00
BES’te beklenti otomatik katılım

İÇİNDEKİLER

2013 yılında yeni yasal düzenlemelerle birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES), devlet tarafından doğrudan teşvik edilen bir yatırım olduğunu belirten Halk Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Nurullah Okur, sistemin tüm katılımcıların bu teşvikten yararlanabileceği bir yapı haline getirilmesinin sektörün hızlı bir ivme almasını sağladığını söyledi. Okur, Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girebilecek yaklaşık 50 milyon kişilik bir potansiyelin olduğunu ifade ederek, Mayıs 2014 EGM (Emeklilik Gözetim Merkezi) verilerine göre sistemdeki katılımcı sayısının 4.5 milyonu aşmasına rağmen, gidilecek daha çok yolun olduğunu kaydetti. 2013 yılının başından itibaren devlet katkısının etkisiyle finansal ürünler arasında en popüler ürün olan BES'e geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyar lira devlet katkısı ödemesi yapıldığını anlatan Okur, 2014 yılı bütçesinde bu rakamın yaklaşık 2 milyar lira olarak belirlendiğini vurguladı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Halk Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Okur, "Devlet katkısı uygulaması devam ettiği ve BES hakkında halkımız bilinçlendiği sürece sistem önümüzdeki yıllarda da katılımda rekor kırmaya devam edecek ve sistemden çıkışlar giderek azalacaktır" dedi. Geçen yıl yüzde 25'lik devlet katkısı uygulaması sayesinde hızla büyüyen ve Mayıs 2014 itibarıyla toplam fon tutarı 28 milyar lirayı bulan BES'in yaygınlaşması için 'zorunlu katılım'ın planlandığını söyleyen Okur, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunun için emeklilik şirketleri ve Hazine Müsteşarlığı bir pilot uygulama konusunda çalışmalar yapmakta. Hazırlanan taslağa göre, işe yeni başlayan herkesin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılması zorunlu olacak. Ancak, sözleşmeyi devam ettirip ettirmemek isteğe bağlı olacak. Bu pilot uygulama için gönüllü olacak şirketlerle, emeklilik şirketleri arasında bir anlaşma yapılacak. Yani bir şirket, işe yeni başlayan çalışanını sosyal güvenlik sistemine aldıktan sonra, anlaştığı emeklilik şirketinden zorunlu olarak BES sözleşmesi yapmasını isteyecek. Bu kişi daha sonra sistemde kalmak isterse ödemelerine devam edebilecek, sistemde kalmak istemezse sözleşmesini iptal edebilecektir. Buradaki temel amaç, herkesi BES'le tanıştırmak ve tasarruf oranlarının artırılmasına katkı sağlamak. Ayrıca zorunlu uygulamaya çalışanların bakış açısının öğrenilmesinin yanı sıra 'sistemden çıkış' nedenlerinin de yanıtı aranacaktır. 'Otomatik katılım' adı verilen uygulama henüz taslak aşamasında olup, pilot uygulamaya bu yıl içinde geçilmesi planlanmaktadır."

KALKINMADA SİGORTA SEKTÖRÜ DOĞRUDAN ETKİLİ
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, sigortacılık sektörünün uzun vadeli fon oluşturma özelliğiyle sermaye birikimine katkıda bulunduğunu söyledi. "Sigortacılık kurumları, topladıkları primler aracılığıyla yatırımlar için gerekli olan kaynağı finansal sisteme aktarıyor ve ülke kalkınmasına doğrudan destek sağlayan finansal kurumlar arasında yer alıyor" diyen Ülken, bir ülkede sigorta sektörü ne kadar büyük; sigortalı sayısı, kişi başına düşen sigorta poliçesi ve prim üretimi ne kadar yüksekse, o ülkenin de aynı ölçüde gelişmiş olduğuna dikkat çekti. Ülken, "Sigortacılık, ülke ekonomisinin neredeyse altyapısını oluşturan bir sektör olarak; ekonomik kayıpları karşılamak, tasarruflar kanalıyla fon sağlamak, istihdam/vergi kaynağı yaratmak gibi konularda büyük yarar sağlayan önemli bir aktördür" şeklinde konuştu.

'BİLİNÇ AŞILANMALI'
Sigortacılığın ekonomi açısından öneminin kavranmamış olmasının sektörün imajını yanlış oluşturduğunu ifade eden Ülken, sektörde sigortacılık eğitimi almış kişilerin istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Ülken, şöyle devam etti: "Halkın sigortanın fayda ve gerekliliği konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi, sigortaya teşvik edilmesi, sektöre güvenin sağlanması gerekiyor. Sigorta bilincinin, okullardaki eğitim programları ile topluma öğretilmesi ve tanıtılması da önemli."

MARKA DEĞERİ YÜKSELDİ
MAPFRE, Brand Finance Global Ranking çerçevesinde 3.55 milyar dolarlık marka değeriyle 56 sıra birden yükselerek, dünyada en değerli şirketler arasında 412'inci sıraya geldi. Araştırmaya göre; Mapfre'nin marka değeri 2013 yılına göre 840 milyon dolar arttı. 5 kıtada 47 farklı ülkede hizmet veren, 2013'te 790 milyon euro net kâr ve yaklaşık 26 milyar euro ciro açıklayan Mapfre, bu listeye girebilen 10 İspanyol şirket arasındaki tek sigorta grubu.

AXA, TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENİ SEÇİLDİ
Great Place to Work®'ün en iyi işverenleri belirlediği Türkiye'nin En İyi İşverenleri Benchmark Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Axa Sigorta, 2013'te olduğu gibi bu yıl da '501 ve üzeri çalışana sahip şirketler' kategorisinde Türkiye'nin en iyi işvereni seçildi. Great Place to Work®, kurum kültürünün gelişimi ve mükemmel işyeri kültürünün oluşturulması için 50 ülkede araştırma, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.

EUREKO YENİ BABALARA NAKİT DESTEĞİ VERİYOR
Eureko Sigorta'nın aile sağlık sigortası ürünlerinden Elit Sağlık, babalara çocukları doğduğunda 1000 lira nakit desteği veriyor. Yeni doğan bebek için ayrı poliçe düzenlendiğinde 14'üncü güne kadar yapılan hastane masrafları için 500 liraya kadar ek ödeme imkanı da sunuluyor. Eureko Sigorta Sağlık Sigortaları Direktörü Uğurcan Akyüz, "Bu sigorta ile tüm yatarak, ayakta ve yurt dışında tedavi masraflarını da güvence altına alıyoruz" dedi.

CARDİF'TEN TAM YOL İLERİ TOPLANTISI
BNP Paribas Cardif Türkiye'nin 'Banka Sigortacılığı Kanalı Satış Toplantısı', Antalya'da gerçekleştirildi. 'Tam Yol İleri' temasıyla hazırlanan toplantıda, şirketin Bireysel Emeklilik Sistemi ve hayat sigortaları 2014 satış stratejisi ve hedefleri paylaşıldı. Toplantıya Cardif Türkiye üst düzey yönetiminin yanı sıra emeklilik ve yaşam danışmanlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip katıldı.

HDI'DE KADINLAR SAHAYA ÇIKTI
HDI Sigorta'nın sosyal kulübü Atölye'nin yeni sürprizi HDI Sigorta Bayan Futbol Takımı oldu. HDI Sigorta takımı oluşturulduktan kısa süre sonra Kızlar Sahada Turnuvası'na katıldı. 5 maçta aldığı 3 galibiyetle turnuvaya veda eden takımın antremanlarının en ilginci, karma antrenman maçı oldu. Final havasında geçen maçta, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu da oynadı.