Paralel vurgun

İşadamlarını ve brokerları dinlemeye alan paralel örgüte üye polislerin, edindikleri bilgilerle, borsada oynayıp büyük para kazandığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2014 Güncelleme 10 Haziran 2014, 01:51
Paralel vurgun

İÇİNDEKİLER

17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından emniyet içindeki yapılanmayı mercek altına alan İçişleri Bakanlığı müfettişleri, paralel yapının borsadaki vurgununu ortaya çıkardı. Paralel yapıya üye polislerin düzmece gerekçelerle karar çıkarıp işadamlarını ve brokerları dinlediği, edindiği bilgilerle de hisse alıp satarak haksız kazanç sağladığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geriye dönük tüm işlemleri incelemeye alan müfettişler, kanun dışı birçok uygulama tespit etti. Son tespit de borsadaki vurgun oldu. Paralel yapı üyelerinin devletin kanunlarla tanımlanmış imkanlarını kendi çıkarlarına nasıl kullandığı gözler önüne serildi. Müfettişler, paralel yapı üyesi birçok polisin işadamlarını ve brokerları dinleyip şirket sırlarını elde ettiğini ve maddi çıkar sağladığını belirledi.

DERİN İNCELEME
İşadamlarını dinleyip yeni yatırımları elde eden paralel polislerin, brokerların müşterilerine verdiği tüyoları dinleyerek borsadan hisse senedi aldığı ve bu şekilde yüklü miktarda para kazandığı ortaya çıktı. İlk incelemede 40'a yakın polisin usulsüz dinleme yaptığı belirlendi. Müfettişler, ismi belirlenen polislerin malvarlığını soruşturmaya dahil edecek.