Batının loca'sı

EgeYapı Group'un 15 bin kişiyi ev sahibi yapacağı Batışehir'in son etabı Loca satışa çıktı. Projede, 40 farklı tipte 521 konut bulunuyor. Daire fiyatları ise 221 bin liradan başlıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2014 Güncelleme 31 Mayıs 2014, 00:08
Batının loca’sı

İÇİNDEKİLER

Emlak Konut ve TOKİ güvencesiyle, EgeYapı Group ve EPP tarafından İstanbul Bağcılar'da yaşamın başladığı Batışehir'in son etabı satışa çıktı. 'Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi' ödüllü Batışehir'in 'Loca' olarak adlandırılan son etabı, yatırımcıya sunuldu. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, tamamlandığı zaman 15 bin kişinin yaşayacağı Batışehir'de sona yaklaşmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, "EgeYapı Group olarak 'Değişimin Adı' parolasıyla çıktığımız yolculukta, Batışehir ile 2011 yılından bu yana yatırımcılarımıza alışılagelmişin dışında bir yaşam sunuyoruz" dedi. 521 konutun bulunduğu Batışehir Loca'nın, yüzlerce seçkin mağaza ve markanın yer alacağı Alışveriş ve Yaşam Caddesi'nin hemen üzerinde yükseleceğini anlatan Kabadayı, daire fiyatlarının 221 bin TL'den başladığını kaydetti.

DOĞAYLA İÇ İÇE
Batışehir
, kendine ait korusu ile adeta bir orman evinde yaşam sunuyor. Proje, kuş sesleri eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz koru, dört mevsimin yaşanacağı bahçeler, spor alanları, çocuk parkları ve enerji verimliliği sunan birçok donatıyı bir arada bulunduruyor. Toplam 165 bin 326 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Batışehir'in, 108 bin metrekareden fazlası rekreasyon ve peyzaj alanlarına ayrılmış. Batışehir'de binalar toplam brüt arsa alanının sadece yüzde 19'una oturmakta. Proje, sunduğu yeşil yaşam ile dikkat çekiyor.

Rakamlarla Batışehir Loca

900 milyon TL yatırımla 3 bin 266 konutun yer aldığı Batışehir'in son etabı olarak hayata geçiyor. 40 farklı tipte 521 konuttan oluşuyor. Konutların büyüklükleri 39.36 ila 178.04 metrekare arasında değişiyor. Daireler 221 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bağcılar'da konumlanan proje, Atatürk Havalimanı'na 10 dakika mesafede. Beşiktaş ve Bakırköy'den ise metro ile 15 dakika uzaklıkta bulunuyor.

ENERJİK YAPILAR

Batışehir, yaşamı kolaylaştıran avantajlarının yanı sıra enerji verimliliği konusunda da birçok alanda öne çıkıyor. Bu çerçevede daire içlerindeki koridorlarda kullanılan ürünler enerji tasarruflu LED ampullerden seçildi; peyzaj ve dış aydınlatmalar, aydınlatma otomasyon sistemine bağlı olarak gün ışığından en iyi şekilde yararlanacak şekilde uyarlandı konutların çatılarına Fotovoltaik (PV) paneller yerleştirilerek güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesi sağlandı.

DEV PROJE
Toplam brüt arsa alanı: 218 bin 687 metrekare Kamuya terk ve peyzaj alanı: 162 bin 297 metrekare Rekreasyon ve peyzaj alanı: 108 bin metrekare

Hazırlayan: Özlem Kamer Tercanlı