Torba zirvesi

Başbakan Erdoğan ile görüşen Memur-Sen Başkanı, 9 düzenlemenin çıkmasını istedi. Gündoğdu, 8 yeni talepte de bulundu. Başbakan 'İnceleyeceğim' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2014 Güncelleme 17 Mayıs 2014, 00:00
Torba zirvesi

İÇİNDEKİLER

Memurların gözü Başbakan'da... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu kabul etti. Gündoğdu, kamu çalışanları ve çalışma hayatıyla ilgili sorunları Başbakan Erdoğan'a aktardı. Başbakan Erdoğan, kendisine iletilen talepleri inceleyeceğini ifade etti.

TASARIDA NELER VAR?
Gündoğdu, talepleri arasındaki konuların bir bölümüne ilişkin hükümleri içeren torba kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nca TBMM'ye gönderildiğini belirtti. Görüşmede, torba kanuna eklenmesi istenilen 8 talep de Başbakan'a Erdoğan'a iletildi. Memur-Sen, torba tasarıdaki düzenlemeleri şöyle sıraladı: Disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme. Uyarma ve kınama cezası verilen aday memurların atılmasının önlenmesi. Sümer Holding'deki sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi. Kadroya geçirilen iş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması. Nöbetçi memurluğun kaldırılması. Tapu çalışanlarının hukuki ve mali sorumluluğunu düzenleyen kanunun ilgili maddesinde düzenleme yapılması. İş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti. Müdür, genel müdür olarak görev yapmakta iken özelleştirme kapsamında araştırmacı kadrolarına atananların istekleri halinde kariyerlerine uygun kadrolara atanması. Emekli ikramiyesi hesabında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması.

İŞTE 8 TALEP

MEMUR-SEN'in torba kanuna eklenmesi için Başbakan Erdoğan'a sunduğu talepler şöyle: 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi. 4C'li sözleşmeli. personele kadro verilmesi KİT'ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT'lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi. ÖĞRETİM elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi, kadın istihdamının artırılması. ÖĞRETMEN ihtiyacının açık kalmayacak şekilde tamamlanması. YARDIMCI hizmetler sınıfında görev yapan personelin de ek göstergeden yararlandırılması. KAMU kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlarında 4B statüsünde görev yapan sözleşmeli personelin kadroya alınması ve aile yardımından faydalandırılması. KİT'lerdeki sözleşmeli personelinin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesi.