Erken emeklilik müjdesi

İlk kez TAKVİM'in gündeme getirdiği yaşı ve yılı doldurup primi eksik olanlara Bakan Çelik'ten müjdeli haber geldi. Çelik, konunun incelendiğini söyledi, onbinler umutlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2014 Güncelleme 04 Mayıs 2014, 00:00
Erken emeklilik müjdesi

İÇİNDEKİLER

Emekli olmak için iki kesim eksikliklerinden dolayı bekliyor. Bunlardan ilki prim ve yılını doldurmasına rağmen yaşı genç olanlar. Bu kesim için yapılan çalışmalar netice vermedi. Bunun yanında yılı ve yaşı tamam olmasına rağmen primi eksik olan bir kesim de var. Çoğunluğu çalışamayacak yaşta olan bu vatandaşlar eski sigortalı olmalarına rağmen yeterince primi tamamlamamış durumdalar. Bu vatandaşlar eksik olan primlerini ve çalışamadıkları dönemleri borçlanma yoluyla tamamlamayı talep etmişlerdi. Bu sayede eksik günleri tamamlayanlar emeklilik imkanına kavuşacaklar. Konuyla ilgili talepleri ve çalışmaları da ilk kez gazeteniz TAKVİM gündeme getirmişti. TAKVİM günlerce yaptığı yayınlarında bu kesimle ilgili çalışmaların detaylarını okuyucularına iletmişti.

2 FORMÜL ÖNE ÇIKIYOR
O dönemde yapılan çalışmalarda iki formülün öne çıktığı anlaşılmıştı. Edinilen bilgilere göre eksik primi olanlarda öncelikle 1800 gün şartı aranacaktı. Daha sonra ortaya çıkan formülde ise belli bir yaşın üstündekilere bu hakkı verme düşüncesi oluşmuştu. Bunun yanında, hiçbir şart aramadan primini tamamlama hakkının herkese verilmesi de seçenekler arasındaydı.

VATANDAŞTAN DESTEK GELDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yaşını doldurup prim günü eksik olanlar konusu gündemde. Birçok konu gibi bu da inceleniyor. Ancak önüme gelen bir çalışma yok" ifadesini kullandı. Şimdi onbinlerce vatandaş çalışmaların tamamlanıp emeklilik yolunun açılmasını bekliyor. Vatandaşlar, "Bizim bu yaştan sonra çalışacak durumumuz yok. Bedava bir şey de istemiyoruz. Borçlanarak devlete de bir kaynak oluşturacağız" dediler.