Memura mesai müjdesi

Başbakan Erdoğan'ın imzaladığı genelgeye göre; kamu görevlileri zorunlu olmadığı sürece fazla mesaiye bırakılamayacak. Mesaiye kalınırsa ya ücret ödenecek ya da izin verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 00:00
Memura mesai müjdesi

İÇİNDEKİLER

Memurlara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan mesai müjdesi geldi. Kamu çalışanları, mesaisi dolduğunda fazla çalıştırılamayacak. Kurumda kalınması zorunlu ve istisnai hallerde ise fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuat çerçevesinde ödenecek. Başbakan Erdoğan imzalı genelgede, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme'de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma uygulamaları ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının dikkat edeceği hususlar belirlendi.

ÜCRET YA DA İZİN
Genelgeye göre; kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuat çerçevesinde ödenecek. İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi durumunda ise; söz konusu kamu görevlilerine, başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 178'inci maddesi ile 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin 6'ncı maddesi olmak üzere tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde; yaptırılacak fazla çalışmanın her 8 saati için 1 gün hesabı ile izin verilecek. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok 10 günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilecek.
Devletin tüm iş ilanları tek çatıda

BAŞBAKAN Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın, işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanacak. Personel alım ilanlarının yayımlanmasında kurum ve kuruluşlarca farklı yöntemlerin kullanılmasının, duyuruların adaylarca takibini güçleştirdiği ifade edilen genelgede, ilanların tek elden yayınlanması ile personel alım ilanlarının hızlı, kolay ve ulaşılabilir olmasının amaçlandığı belirtildi.