Ekonomi yönetimi çalışanı konuşuyor

Kamu çalışanlarını ilgilendiren yaklaşık 30 konu, ekonomi ile ilgili bakanların gündemine geliyor. 4C, ek gösterge ve işçilere memurluk öne çıkan konular...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 00:24
Ekonomi yönetimi çalışanı konuşuyor

İÇİNDEKİLER

Bugün bir araya gelecek olan ekonomiden sorumlu bakanlar ve bürokratlar, sendikalar ile mutabık kalınan 9 konu başta olmak üzere, kamu çalışanlarının 33 talebini masaya yatıracak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye müsteşarlarının katılacağı toplantıda, kamu çalışanlarına verilecek yeni hakların Hazine'ye getirileri ve götürüleri üzerinde durulacak. Öte yandan TAKVİM, bürokratların birçok konu üzerinde anlaştığı bilgisine ulaştı. Yetkililer, kamu çalışanlarının yüzünü güldürecek düzenlemeleri şöyle sıraladı:

2005
yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilecek. Memurlara disiplin affı gelecek. Aftan, aday memurken ceza alanlar da yararlanacak.

Özelleştirmeler sonrası değişik kamu kurumlarında istihdam edilen ve 4C'li olarak bilinen çalışanlar kadroya alınacak.

MAAŞLARA ZAM GELECEK
KİT'lerde görev yapan, üniversite mezunu olmalarına ve memur işi yapmalarına rağmen işçi olarak istihdam edilen çalışanlar, statü değişikliği ile memur kadrosuna geçirilecek.

Ek gösterge artışı yapılacak.
Böylece, başta polis ve öğretmenlerin hem emekli olduklarında alacakları maaşlar, hem de emekli ikramiyeleri artacak.