Çile bitiyor

Taşeron işçilerin yasası Meclis yolunda. Bürokratlar zirve yaptı, Bakan Çelik, yasanın Başbakanlık'a gönderildiğini belirtip, 'Diğer konular Çarşamba günü konuşulacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2014 Güncelleme 12 Nisan 2014, 00:00
Çile bitiyor

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 1.1 milyon taşeron işçinin beklediği yasal düzenleme için geri sayım başladı. Edinilen bilgiye göre; Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratları, dün, Başbakanlık'ta taşeron işçilerin sıkıntılarını çözmeye yönelik yasa taslağı üzerinde görüşmek için bir araya geldi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik de, dün yaptığı açıklamada, taşeron işçilere yönelik yasal düzenleme taslağının Başbakanlık'a gönderildiğini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

KAMUYA DA YANSIYACAK
"Danışma Kurulu'nda ele aldığımız çok önemli konu başlıkları var. Bunlarla ilgili uzlaştıklarımızı derleyip, toparlayıp Başbakanlık'a gönderdik. Ama uzlaşmada zorlandığımız bazı konular var, onları da önümüzdeki Çarşamba üst düzey bir toplantı yaparak ele alacağız. Bir an önce Meclis'e gönderilmesi konusunda seçimlerden önce görüşümüzü beyan etmiştik. Çarşamba günkü görüşmeden sonra yasanın Meclis'e sevk edilmesi ve oradaki yeni kazanımların da kamu çalışanlarına ve diğer çalışan kesimlere yansıtılması konusunda kararlılığımızı ifade etmek istiyorum."