Gidere göre fark verilsin

Emekliler enflasyon farkının giderlerine göre hesap edilmesini istiyor Gazetemizi arayan emekliler teklifin gündeme alınmasını bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2014 Güncelleme 11 Nisan 2014, 00:17
Gidere göre fark verilsin

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin zam hesaplamalarında enflasyonun kilit rolü bulunuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı enflasyona endeksli. Memur emeklileri de yüzdelik zam aldıkları dönemlerde, maaşlarındaki artış enflasyonun altında kalırsa fark alıyor. Enflasyon verilerini yakından takip eden emekliler, hesaplama sisteminin değişmesini istiyor. Bu konuda da ya "Emeklilere özel enflasyon hesaplansın" ya da "Enflasyon hesabı emeklilerin tüketim sepetine göre yapılsın" tekliflerini getiriyor. Bu konuda yaptığımız haber büyük yankı uyandırırken, emekliler de gazetemizi telefon yağmuruna tuttu. Yıllık enflasyonun yüzde 8.9 arasında olmasına rağmen emeklilerin harcamalarının gıda, enerji, sağlık kira gibi acil ihtiyaçlardan oluştuğu dikkate alındığında oran yüzde 15'leri buluyor. TAKVİM'i arayan emekliler, enflasyonda yeni formül uygulanması halinde zamlarının daha yüksek olacağını belirterek, yetkililere seslendi:

MAAŞLARIMIZDA ARTIŞ OLABİLİR
"Madem maaş artışlarımızda enflasyon kilit rol oynuyor. O zaman enflasyon hesabı da değişmeli. Ya emeklilere özel enflasyon hesaplanmalı ya da mevcut enflasyon hesaplaması emeklilerin tüketim sepetine göre yapılmalı. Enflasyon sepetinde yok yok. Sepetteki pek çok ürünün bizim hayatımızla yakından uzaktan ilgisi yok. Emeklilere özel enflasyon hesabı yapılırsa, zamlarımız daha yüksek olur. Bu konuda yetkililere sesleniyoruz. Yapılacak bu küçük değişiklik milyonların hayatına dokunacak."