Bankalara 1 Haziran ayarı

Bankalar; tüm mahkeme kararlarına rağmen dosya masrafı, kart aidatı, hesap işletim ücreti gibi paraları almaya devam ediyor. 1 Haziran'da bu soygun bitiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2014 Güncelleme 25 Mart 2014, 00:32
Bankalara 1 Haziran ayarı

İÇİNDEKİLER

Bankaların, vatandaşı bezdiren 60 farklı kalemde aldığı faiz dışı ücretler, 1 Haziran'da kalkıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile ortaklaşa yaptıkları çalışma ile 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi tamamladıklarını kaydetti.



ORTAK BİR DİL OLACAK
Bankaların alacağı ve almayacağı ücret ve komisyonlarda artık sektörün ortak bir dil ve format kullanacağını söyleyen Aydın, "Bir ücretin adı A bankasında başka, B bankasında başka olmayacak" dedi. Aydın, bankaların ücret ve komisyon gelirlerinde bir düşme beklenebileceğini ama bunun bir gelir erozyonu şeklinde olmayacağını da anlattı. Aydın, zaman zaman sektör olarak aldıkları ücret ve komisyonlarla eleştiriyi hak edecek davranışlarla karşılaşıldığını belirterek, artık bankaların ücret ve komisyon talep ederken şeffaf ve müşterisine önceden bilgi vererek adım atmasının öncelikli prensip olacağını dile getirdi.

İŞLEMSİZLİK ÜCRETİ KALKIYOR
Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, konut kredisi ödendikten sonra ipoteğin kaldırılması için tahsil edilen ipotek Fek ücreti ile işlemsizlik ücreti gibi birkaç ücretin kalkacağını da vurguladı.