Emeklinin geliri artacak

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak umudu sürüyor. Promosyon da tüm emeklilere ek gelir yaratacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2014 Güncelleme 24 Şubat 2014, 00:00
Emeklinin geliri artacak

İÇİNDEKİLER

Emekliler, gündemdeki 2 konuda müjde bekliyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı gelirlerini artıracak intibak ve promosyonda. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak umudu sürüyor. Başbakanlık'a gönderilen sosyal güvenliğe ilişkin torba yasa tasarısının içeriği merak edilirken; 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, tasarıda intibak düzenlemesinin yer almasını bekliyor. İntibak düzenlemesi gerçekleşirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşında artış olacak.

ÖZEL GÜNDEM
Emeklilere ilişkin önemli bir konu da promosyon. Çalışma Bakanlığı'nın emeklilere banka promosyonu ödenmesi için başlattığı çalışmalar sürüyor. Bakanlık'ın önümüzdeki günlerde özel bankalarla masaya oturması bekleniyor. Kamu bankalarının yıllık 80 liralık teklifi beklentileri karşılamazken; Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un geçtiğimiz günlerde yaptığı "Özel bankalarla masaya oturulursa promosyon 900 liraya çıkabilir" açıklaması emeklileri sevince boğdu. Promosyon konusunda yeniden ümitlenen emeklilerin keyfi yerine geldi. Şimdi özel bankalarla yapılacak görüşme bekleniyor.

100 BİN UMUT
Emekliler promosyon ve intibak umudu yaşarken; prim günü eksiği olan 100 bin kişi de emeklilik bekliyor. Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar için çeşitli formüller gündeme geliyor. Beklenen düzenlemenin hayata geçirilmesiyle bu kişiler, borçlanma yoluyla eksiklerini tamamlayarak emekli olabilecek. Prim günü eksiği olanlar, düzenlemenin torba tasarıda yer almasını istiyor.