Patron tarım işçisi yapıldı!

Lüks bir hayatı olmasına rağmen sigortasını en düşük prim olan 'tarım sigortasından' yaptıran patronlara, çok ağır ceza geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2014 Güncelleme 22 Şubat 2014, 00:00
Patron tarım işçisi yapıldı!

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düşük prim nedeniyle tercih edilen tarım sigortasını mercek altına aldı. Geliri yüksek olmasına, lüks semtlerde yaşamasına rağmen sigorta primlerini en düşük prim olan tarım sigortasından yatıran sigortalılar tespit edildi. Nişantaşı'nda oturup, lüks otolara binip sigortasını tarım sigortası olarak gösterenlere artık uyarı mektubu gönderiliyor. SGK, bu durumdakilere, "Tarım sektöründe ne iş yapıyorsunuz?" diye soracak.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
Asgari ücret oyununa karşı önlemler artırılıyor. Gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda, tarlada-ormanda yevmiye usulüyle düşük ücretlerle çalışan tarım işçileri için yaşama geçirilen isteğe bağlı sigorta yaptıranlar da incelemeye alındı. Tarım işçisi olduğuna dair belge getirilmesi durumunda, belli bir süreyle prim ödenerek sigorta yaptırılabiliyor. 21 gün prim yatırarak, 30 gün Genel Sağlık Sigortası hizmeti alınabiliyor. İsteğe bağlı sigortalılıkta 30 günlük hizmet için yaklaşık 342 lira prim ödenirken, tarım sigortalısı olanlar 258 lira ödeyerek aynı haktan yararlanabiliyor. Kurum yetkilileri, düzenlemeyi istismar edenler hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Hazal ATEŞ