Yarış başlasın

Promosyon emeklinin gündemi oldu. Memur-Sen'in 'Özel bankalarla masaya oturulursa para 900 liraya çıkabilir' açıklamasıyla sevinen emekliler, 'Yarış başlasın' çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2014 Güncelleme 12 Şubat 2014, 00:26
Yarış başlasın

İÇİNDEKİLER

Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen ancak tutar konusunda beklediğini bulamayan emekliler için umut ışığı doğdu. Memur-Sen'in "Özel bankalarla masaya oturulursa promosyon 900 liraya çıkabilir" açıklaması, emeklileri sevindirdi. Emekliler, "Yarış bir an önce başlasın" çağrısı yaptı. Emeklilerin banka promosyonu alabilmesi için harekete geçen Çalışma Bakanlığı, ilk etapta kamu bankalarıyla bir araya gelmişti. Ancak kamu bankalarının promosyon teklifi yıllık 80 lira olmuştu. Bakanlık'ın özel bankalarla da bir araya gelmesi beklenirken; Memur-Sen'in konunun takipçisi TAKVİM'e yaptığı açıklama büyük heyecan yarattı.

GÖZLER BAKANLIK'TA
Bakanlık ile kamu bankaları arasında yapılan pazarlıklara katılan Memur-Sen'in Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Özel bankalar daha masaya oturmadan 450 liraya varan promosyon veriyor. Ancak yapılacak pazarlıkla bu rakam çok rahat 800-900 liraya çıkartılır" dedi. Bu gelişme üzerine TAKVİM'i telefon yağmuruna tutan emekliler, hem Çalışma Bakanlığı'na hem de özel bankalara çağrı yaptı. Emekliler, "Çalışma Bakanlığı bir an önce özel bankalarla masaya otursun, yarış başlasın" derken, özel bankalara da şöyle seslendi: "İyi bir teklif bekliyoruz. 10 milyonu aşkın emeklinin sevincini kursağında bırakmayın. Beklentimizi boşa çıkarmayın."