Büyük müjde

Şehit ve gazi çocukları ile devletin koruduğu çocuklar özel okullarda ücretsiz okuyacak. Engelli ailesine de destek geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2013 Güncelleme 05 Aralık 2013, 00:00
Büyük müjde

İÇİNDEKİLER

Engelliler, şehit ve gazi çocukları, devlet bakımındaki çocuklarla ilgili önemli düzenlemeler geliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan alt komisyona gönderildi. Tasarıyla şehit, gazi çocukları ile devlet korumasındaki çocukların özel okullardaki ücretsiz eğitim görme kontenjanından yararlanma yolu açılıyor. Ayrıca birden fazla engellinin bulunduğu ailelere sayıya göre evde bakım desteği verilmesi, engelli çalıştıran korumalı işyerlerine teşvik verilmesi, vergi muafiyeti getirilmesinin önü açılıyor. Bakan Fatma Şahin, şunları söyledi: Evde 2 engelli varsa tek engelli için yardım veriyoruz. Birden çok engellisi olan ailelere sosyal güvenlik sisteminin içinde olsa bile geliri azsa destek vereceğiz.

ENGELLİ ÇALIŞAN ARTSIN
'3'ten fazla engelli çalıştıran işverenlerin payını devlet öder' diyoruz ama bazı işyerleri engelli çalıştırmaktan memnunlar. Özel okullarda, ücretsiz okutulma kontenjanı var. Bu kontenjanın 3'te 2'sinin şehit, gazi, malul ailelerinin çocuklarına, devlet koruması altındaki çocuklara ayrılmasını istiyoruz.

Hazal ATEŞ