Pompaya ayar lazım

Petrol ve dolardaki düşüşü pompaya yansıtmayan akaryakıtçılara esnaftan tepki geldi. TESK Başkanı, 'Benzinde en az 10 kuruş indirim olması şart' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2013 Güncelleme 26 Ekim 2013, 00:00
Pompaya ayar lazım

İÇİNDEKİLER

Dolar ve petroldeki her artışı pompalara anında yansıtan akaryakıtçılar, düşüşte ise ayak sürüyor. Akaryakıtçıların fiyatlandırmalarına bir tepki de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Palandöken, "Benzinde en az 10, motorinde ise 7 kuruş indirim yapılmalı" dedi.

İNDİRİM NEDEN OLMADI?
Akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Palandöken, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarında düşüş ile dolardaki değer kaybına paralel akaryakıt fiyatlarında da indirim yapılması gerektiğini söyledi. Palandöken, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin petrol ihtiyacını karşıladığı uluslararası piyasalarda ham petrolün fiyatı 110 dolardan 100 doların altına indi. Yakın dönemde 2 liranın üzerinde seyreden doların değeri de şimdi 2 liranın altına inmiş bulunuyor. Yapılan hesaplamalara göre benzinde en az 10 kuruş, motorinde ise 7 kuruş indirim yapılmalıdır."