Emekliler yeni intibak istiyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, yeni intibak çağrısı yapıyor. 'Maaşımız düşük, düzeltme yapılması şart. Müjde bekliyoruz' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2013 Güncelleme 17 Ekim 2013, 00:00
Emekliler yeni intibak istiyor

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin sorunlarını ve isteklerini sayfalarımızdan duyurmaya devam ediyoruz. 2000 yılında ve sonrasında emekli olanlar, yeni intibak çağrısı yapıyor. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara verilen intibak zammının kendileri için de uygulanmasını talep eden emekliler, "Maaşımız düşük, bizim için de intibak düzenlemesi şart. Müjde bekliyoruz" diyor. Özellikle 2000 yılında emekli olanlar, "Mağduruz, ucu ucuna intibak zammını kaçırdık" şeklinde konuşuyor. Bu arada yeni intibakla ilgili yapılan çalışmalar da sürüyor.

ESKİLER BİZİ GEÇTİ
Öte yandan malulen emekli olanlar da kendileri için özel bir intibak düzenlemesi isteyerek, maaşlarının düşüklüğünden yakınıyor. Gazetemizi arayan birçok malulen emekli maaşından şikayet ederken; malul durumdakiler yardım istiyor. Gazetemizi arayan vatandaşların bazılarının serzenişleri şöyle:

* 2000 yılının Ocak ayında SSK'dan emekli oldum. 1 ay farkla intibak zammını kaçırdım. Şimdi benden eski emekliler daha yüksek maaş alıyor. Bizim günahımız ne?

* İntibak zammı aldım. Maaşlarımızı düzelttiler ama bize yıllarca az maaş verdiler. Eksik aldığımız maaşlardan dolayı bize geriye dönük olarak ödeme yapmalarını istiyorum. Az maaş aldığımız yıllar bu şekilde telafi edilebilir. Veha KIRAN

* 2013 yılının Ağustos ayında malulen emekli oldum. Ancak çok düşük maaş bağlandı. Eski emeklilerin maaşının da yeni yasaya göre tekrar düzenlenmesini istiyorum.

* Yüzde 57 maluliyet raporum var. Ucu ucuna malulen emeklilik hakkını kaçırdım. Benimle aynı durumda olanlar için bir istisna tanınamaz mı? SGK yetkililerine sesleniyorum. Bize bir kereye mahsus ayrıcalık tanınsın.

MAAŞIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA
* 1993 yılından beri TAKVİM okuyucusuyum. İntibak düzenlemesinin bir an önce yapılmasını talep ediyorum. Çiftçi Bağ-Kur'lularına hiçbir hak verilmiyor. 450-500 lira maaş alıyoruz. Maaşımız açlık sınırının altında. Zühtü ÇOLAK

* Yıllardır şeker hastasıyım. Organlarım rahatsızlığım nedeniyle zarar gördü. Bizim de maluliyet kapsamına alınmamız çok sevindirici. Düzenlemenin kapsamının genişletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

* Malulen emekliyim. Bizler 400-500 lira maaş alıyoruz. Bu maaşlarla geçinmemiz çok zor. Prim günümüz az olduğu için maaşımızın da düşük bağlandığını söylüyorlar. Çalışabilecek durumda mıyız ki, prim günümüz yüksek olsun?