Malulen emekli eşitlik istiyor

Yeni malulen emeklilik düzenlemesinde maaşların 971 lira olması, eski emekliler için de umut oldu. Daha önce malulen emekli olanlar, 'Maaşımız düşük kaldı, eşitlensin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2013 Güncelleme 14 Ekim 2013, 00:00
Malulen emekli eşitlik istiyor

İÇİNDEKİLER

Malulen emeklilikle ilgili geçtiğimiz ay önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Malulen emekliliğin kapsamı 21 rahatsızlık eklenerek genişletildi, maaşların 971 lira olacağı ortaya çıktı. Bu düzenleme çok sayıda kişiye malulen emeklilik yolunu açtı. Maaşların 971 lira olması da, daha önceden malulen emekli olanları umutlandırdı. TAKVİM'i telefon yağmuruna tutan malulen emekliler, "Maaşlarımız düşük. Düzeltme yapılsın. Yeni düzenleme kapsamında malulen emekli olanlarla maaşlarımız eşitlensin" diyor. İşte bazı okurlarımızın yorumları:

MAAŞIMIZ ERiDi

Rahatsızlığım nedeniyle malulen emekli oldum. Ancak maaşım zamanla eridi. Elime çok düşük bir para geçiyor. Geçinemiyorum. Madem yeni malulen emeklilere 971 lira aylık bağlıyorlar, eskiden emekli olanların maaşlarında da düzeltme yapsınlar. MALULEN emekliyim. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara intibak zammı verdiler. Ben de zam bekliyordum. Ancak öğrendim ki, prim günüm yetmiyormuş. Bu nedenle intibak zammı alamadım. Geçirdiğim iş kazası nedeniyle malulen emekli oldum. Çalışacak imkanım mı vardı, prim günüm fazla olsun. Yeni düzenlemeyi duydum. Ümitliyim. DÜŞÜK maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Bizim maaşlarımız da, yeni malulen emeklilik düzenlemesindeki gibi olsun. Müjde bekliyoruz.

SESİMİZİ DUYSUNLAR
BAĞ-KUR'luların maaşları çok düşük. Kimse bizim sesimize kulak vermiyor. Acil destek istiyoruz. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara intibak zammı verdiler. 2001 yılında emekli oldum. Bizim günahımız ne? Biz de düşük maaş alıyoruz. 70 yaşındayım, emekli olamadım. Prim ödemelerim eksik. Bu yaştan sonra nasıl çalışayım. Devletin bizim için bir formül üretmesi lazım. Çocuklarımızın eline bakıyoruz. TÜM emeklilerin maaşlarının ödeneceği söylendi. Emekli Sandığı emeklisiyim ama benim maaşım yatmadı. 4 Kasım'da 3 aylığımı alacağım. Parasız bayram geçireceğiz. Ali Türkü

YIL FARKI MAAŞLARA YANSITILSIN
Memur emeklisiyim. 40 yıl çalıştım. Ortaokul mezunuyum. İlkokul mezunu 20 yıl çalışan memur emeklisiyle aramda sadece 20 lira maaş farkı var. Yıl farkı maaşımıza yansıtılsın. Memur emeklileri arasında da maaş düzeltmesi yapılsın.

KESİNTİ BİTMELİ
SSK emeklisiyim. Çay ocağı çalıştırıyorum. Maaşımızdan yüzde 15 destek primi kesiyorlar. Elime 800 lira geçiyor. Kesinti kaldırılsın. Zor geçiniyoruz. Necdet B.

EMEKLİLER SİZ DE BİZİ ARAYARAK İSTEKLERİNİZİ YAZDIRIN TELEFON NUMARASI:
0 212 354 37 34 0 212 354 37 80 0 212 354 37 25