Türkler'in samba aşkı

9 günlük bayram tatilinde milyonlarca vatandaş yola çıkacak. Bu yıl parası olanlar için en cazip dış mekanların başında Latin Amerika ülkeleri geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2013 Güncelleme 05 Ekim 2013, 00:00
Türkler’in samba aşkı

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala turizm sektöründe de büyük hareketlilik yaşanıyor. Tatilin 9 günü bulması üzerine, seyahate çıkacakların sayısı da artıyor. Yine milyonlarca vatandaş bulunduğu yeri terk ederek başka bir şehre gitmeye hazırlanıyor.

BREZİLYA GÖZDE
Kimisi akraba ziyareti için memlekete giderken bir kesim de güney sahillerinde tatil yapmayı planlıyor. Parası olanlar için ise yurt dışında cazip yerler bulunuyor. Turizmciler bu sene yurt dışına çıkacakların en çok tercih ettikleri yerlerin başında Brezilya, Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinin bulunduğunu belirtiyor. Anı Tur Başkanı Veli Çilsal, "ABD'deki kriz yüzünden talepler genelde Brezilya, Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerine kaydı" dedi. Pronto Tur Başkanı Ali Onaran ise ABD için bir iptalin henüz gelmediğini belirterek, "Ancak ABD programı düşünüp son dakika Güney Amerika'ya yönelen yolcularımız da bulunuyor" diye konuştu.

7 MİLYON YOLCU
Türkiye, Kurban Bayramı'nda bir kez daha yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanıyor. Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, "Bu yıl Kurban Bayramı süresince 341 firma, 8 bin 500 otobüsü ile yaklaşık 7 milyon yolcu taşıyacak. Toplu ulaşım, bireysel araçla seyahatten daha güvenli" dedi.