Bankada insaf yok

Her adımda para alan bankalar ödemede cimrileşiyor. Bankaların emekliye promosyon olarak aylık 6 lira verme teklifi kıyamet kopardı. Emekliler SGK'ya, 'Dik dur' çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 01:39
Bankada insaf yok

İÇİNDEKİLER

Vatandaşı haksız ve hukuksuz ücretlerle soyan, mahkeme ve Yargıtay kararlarına rağmen, bu paraları almaya devam eden bankaların, gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Emeklilerin yıllardır maaşlarını kullanıp para kazanmalarına rağmen hiçbir ödeme yapmayan bankaların promosyon görüşmelerinde önerdikleri 'komik' ödeme büyük tepki çekti. Yaklaşık 10 milyon emekli bu görüşmelere kilitlenmişken, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bankaların yıllık 70 lira önerdiğini duyurunca, kıyamet koptu. Telefonlarımızı kilitleyen emekliler bankalara ateş püskürürken, "Pazarlığı yürüten SGK yetkilileri neden hakkımızı savunamıyor. Ellerinde çok güçlü imkanlar var. 122 milyar lira para yatırıyorlar. Biz her türlü bankacılık hizmetini kullanıp bankalara para kazandırıyoruz. Bunları söyleyemiyorlar mı?" diye sordular.

ÖZEL BANKALAR DA DEVREDE OLSUN
Özel bankalarla da görüşülmesini isteyen emekliler, "Bugün özel bankalar emeklilerin maaşlarını ödeyebilmek için yarışıyor. Onları da masaya çağırın. Kim emeklinin hakkını verirse, biz o bankaya yöneliriz. Maaşımızı o bankadan alırız" dediler. Bankaların bir sonraki görüşmede önerilerini arttırması bekleniyor. Bu arada özel bankaların da devreye girerek yarışa katılacağı belirtiliyor.

EN AZ 900 LİRA
Bankaların ödeyeceği promosyonla ilgili önümüzde bir örnek bulunuyor. Kamu personeli bankalardan anlaşma yapılan dönem için brüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar promosyon alıyor. Bu da ortalama bin 500 lira maaş alan bir emekli için 900 liraya denk geliyor. Örneğin 2 yıllık bir anlaşma yapılırsa ödeme yıllık 450 lira oluyor.