Emeklinin zaferi

Takvim ne diyorsa o! Emeklilerin promosyon alacaklarını yazdık. Diğer gazeteler haberlerimizi kopyalayarak tekrarladı. Sonunda emekli parasına kavuşuyor. Bakan Çelik, bankalarla görüşüldüğünü açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2013 Güncelleme 06 Eylül 2013, 15:42
Emeklinin zaferi

İÇİNDEKİLER

Çalışanın ve emeklinin yanında olan TAKVİM'in gündemde tuttuğu promosyon sorunu çözülüyor. Günlerdir manşetlerimize taşıdığımız emeklilerin de promosyon almasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, banka genel müdürlükleriyle görüşüldüğünü ve sorunun yakında çözüleceğini söyledi.

SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTTUK
Memurların, maaşlarının yatırıldığı bankalardan aldıkları promosyon parasının emekliler için de uygulanması toplu görüşmeler sırasında gündeme gelmişti. Bu gelişmeyi sadece TAKVİM öğrenmiş ve okuyucularına duyurmuştu. Gazeteniz TAKVİM bu konuyu sürekli olarak gündemde tutarak manşetlerine taşıyıp emeklilerin sesi oldu. Hatta yaptığımız haberler bir gün sonra diğer gazeteler tarafından birebir kopyalanarak duyuruldu. Emeklilerin promosyon haklarının verilmesi için sayfalarımızı bu soruna ayırdık. TAKVİM'in ısrarla gündemde tuttuğu promosyon konusu Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in masasındaydı. Çelik'in, bu konuya sıcak baktığını ve kararlı olduğunu da yine haberlerimizde duyurmuştuk.

MÜJDE BAKANDAN GELDİ
Dün bir açıklama yapan Bakan Çelik, emeklilere promosyon verilip verilmeyeceğiyle ilgili olarak konunun toplu görüşmelerde ele alındığını belirterek, şunları söyledi: "Şu anda ilgili kurumlarımız, bankaların genel müdürlükleri ile irtibatlarını sürdürüyor. Sorunun çözümü konusunda kararlılığımız var. İnşallah kısa sürede bu sorun çözülür."

TAKVİM HESAPLADI 900 LİRA
Emeklilerin promosyon almasıyla ilgili haberlerimizde ne kadar ödeneceği konusunda da bir çalışma yaptık. Şu anda değişik kurumların yaptığı anlaşmalar haricinde memurlar anlaşma yapılan süre için geçerli olmak üzere brüt maaşlarının yüzde 60'ını promosyon olarak alıyor. Bu hesaptan yola çıkarak ortalama bin 500 lira alan bir emeklinin promosyonu ise 900 lirayı buluyor. 2 bin lira maaş alan emekli için ise promosyon bin 200 liraya kadar yükseliyor.

HER AŞAMAYI DUYURDUK
Takvim konunun toplu görüşmelerde gündeme gelmesini ilk duyuran gazete oldu. Daha sonra da bu sorunun üzerine giderek sayfalarımıza taşıdık. Çalışmalarla ilgili her gelişmeyi manşetlerimizden duyurduk.