Yaz 'bayram' yaptı sıra kış turizminde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2013 Güncelleme 18 Ağustos 2013, 00:15
Yaz ’bayram’ yaptı sıra kış turizminde

İÇİNDEKİLER

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'de kış turizmi merkezlerinin sayısı ve kapasitesinin hızla artmasına rağmen, dünya çapında rekabet edebilecek düzeyde, kış turizmi resortlarına henüz sahip olunmadığını belirtti. Ulusoy, bayram tatilinin yaklaşık 5 gün olmasının turizme büyük katkı sağladığını ve canlılık getirdiğini ifade ederek, otellerin doluluk oranının bayram boyunca yüzde 100 olarak gerçekleştiğini söyledi. Ulusoy, sektörün yaklaşan kış sezonuna yönelik beklentisine de dikkati çekerek, şunları kaydetti:

YETERLİ DEĞİL
"Dünya çapında rekabet edebilecek düzeyde kış turizmi resortlarına henüz sahip değiliz. Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün birlikte ülke genelinde yaptıkları incelemede 48 adet potansiyel kış turizm alanından 27 adedi kış turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. Bu kış turizm merkezlerinden 20 adedinde imar planları tamamlanmış olup, yatak kapasitesi 8 bin 541'dir."

100 LİRADAN BAŞLADI
Ulusoy, bayram tatili fiyatları için de "Yurt içinde gecelik kişi başı en düşük 100 lira, en yüksek 700 lira fiyatlar uygulandı. Yurt dışında 3 gece 4 günlük bir tur paketi için ayrılan ücret ise, 700-800 euro oldu" dedi.

BURSA'YA ARAP AKINI
Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl, "Ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı. Araplar, tarihi mekanlara da büyük ilgi gösteriyor.