Kilosu 11 lira

Kurban Bayramı öncesi fırsatçıların et oyunu tutmadı. Devlet piyasaya müdahale etti. Kurbanlıkların canlı kilo fiyatı 11 liraya kadar düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 00:45
Kilosu 11 lira

İÇİNDEKİLER

Et fiyatları gündemden düşmüyor. Son dönemde et fiyatlarında hareketlenme yaşanırken; vatandaşın aklında 'Kurbanlıklar ne kadara satılacak?' sorusu oluşmaya başladı. Kurban Bayramı'nda kurbanlığın kilosunun 11 lira olması bekleniyor. Bu durumda bayramda vatandaşın, 40 kilo ağırlığındaki koç için 440 lira ödemesi gerekecek.

YETERLİ HAYVAN VAR
Ankara'nın Kazan ilçesindeki bir et kominesinin sahibi Ali Aygüler, "Kurbanda canlı baskül 11 lira civarında olur" dedi. Et fiyatlarındaki artışın geçici bir artış olduğunu belirten Aygüler, Kurban Bayramı'nda vatandaşın rahatlıkla kurbanlık bulabileceğini ve fiyatların yükselmeyeceğini kaydetti. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da, "Bakanlığımız 3 milyon hayvanın Kurban Bayramı için hazırlandığı mesajını verdi. Son hesaplamalara göre Kurban Bayramı için herhangi bir hayvan varlığı sıkıntısı görünmüyor. Dolayısıyla şu anda Kurban Bayramı için ithalat söz konusu değil" diye konuştu. Kurumun piyasayı düzenlediğini ve yerli besicinin yanında olduğunu vurgulayan Kemaloğlu, satılamayan hayvanları da alacaklarını söyledi.