Tatil bayramı

Ramazan Bayramı'nın yaz sezonuna denk gelmesi tatilcileri harekete geçirdi. Ege ve Akdeniz'deki oteller şimdiden neredeyse doldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2013 Güncelleme 22 Temmuz 2013, 03:33
Tatil bayramı

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayını durgun geçiren turizm sektörünün yüzünü Ramazan Bayramı güldürecek. Bayramın yaz mevsimine gelmesi, tatilcileri harekete geçirdi. Bayrama 2 haftadan fazla süre olmasına rağmen, vatandaş rezervasyonları ile otelleri şimdiden neredeyse doldurdu. Ege ve Akdeniz'deki otellerde bayram tatili süresince yer bulmak her geçen gün zorlaşırken, turizmciler bayramı yüzde 100 doluluk ile geçirmeyi bekliyor.

YOĞUN TALEP VAR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Ege ve Akdeniz'deki otellerin bayramı yüzde 100 doluluk ile geçirmesini beklediklerini söyleyerek, "OcakŞubat'ta erken rezervasyonlarla vatandaş otellerin bir kısmını zaten doldurmuştu. Şu anda da otellere bayram için hem yurt içinden, hem yurt dışından talepler çok yoğun" dedi.

YURT DIŞI DA İLGİ GÖRÜYOR
Vatandaşın artık tatil için Ege ve Akdeniz'in dışını da tercih ettiğini belirten Ulusoy, şöyle devam etti: "Türkiye'nin 81 iline tatil turizmi yayıldı. Tüm bölgelerimizde bayram için rezervasyon artışları görülüyor. İnsanlar lezzetli yemekler için Gaziantep'e, doğal güzellikler için Karadeniz'e, kültür turları için Kapadokya'ya gidiyor. Yurt dışını tercih edenler de bir hayli yüksek. Geçen yıl bayramda ülkemizden 78 ülkeye turist gitti. Türk halkı; harcayan, gezen iyi bir müşteri oldu." Ulusoy, bayram tatili için yurt dışında başta Kuzey Kıbrıs olmak üzere, Hırvatistan, İtalya ve Fransa'nın yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.