Altın hareketlendi

Son dönemde hem içeride hem dışarıda tarihi düşüşlerin görüldüğü altın, dün yükseliş yaşadı. Cumhuriyet altını 540 lirayı gördü, çeyrek de 140 liraya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2013 Güncelleme 02 Temmuz 2013, 00:27
Altın hareketlendi

İÇİNDEKİLER

Küresel piyasalara bağlı olarak, iç piyasada da son haftalarda hızlı bir düşüş yaşayan altın, dün toparlanmaya başladı. Uluslararası piyasalarda Cuma günü son 45 yılın en hızlı düşüşüne imza atarak, 1.180 doları gören altının onsu, haftaya yükselişle başladı. Altının onsu gün içinde 1.261 dolar seviyesine kadar çıktı. İçeride de Cuma gününü 516 liradan kapatan Cumhuriyet altını, dün günü ise 19 liralık artışla 535 liradan tamamladı.

TALEP ARTTI
Cumhuriyet altını gün içerisinde en yüksek 540 lirayı gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın mevsimsel talep nedeniyle diğer altın ürünlerine göre biraz daha prim yaptı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın dün günü 140 liradan tamamladı. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uzun vadeli düşünenler ile küçük yatırımcının altın almaya devam etmelerini önererek, "Onlar için fiyatların düşüşü çok etkili olmaz. Çünkü ileride yine yükselişler görülebilir" dedi. Yıldırımtürk, 'Bankadaki paramla gideyim altın alayım. 3 ayda 2 ayda 2 haftada yükselir o zaman satarım' şeklinde düşünenlere, bu piyasaları çok yakından izlemelerini tavsiye etti.