Çiftçilerin destekçisiyiz

TEB Genel Müdür Yardımcısı Boz, danışmanlık ve finansman destekleri ile Tarım Bankacılığı hizmetlerini gün geçtikçe büyüttüklerini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2013 Güncelleme 27 Haziran 2013, 00:00
Çiftçilerin destekçisiyiz

İÇİNDEKİLER

Hem ülkemiz hem de dünya için tarımın stratejik önemi giderek artıyor. Türk finans sektörünün tarıma desteği de her yıl büyüyerek devam ediyor. Bu bağlamda Türk Ekonomi Bankası (TEB) da 'Tarım Bankacılığı' organizasyonu ile çiftçinin yanında yer alıyor. TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, tarım sektörünün gelişmesi ve uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazanması için çiftçiye, uygun şartlarda finansman desteği ve danışmanlık hizmetleriyle rehberlik edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bilinçle Tarım Bankacılığı organizasyonunu kurduklarını belirten Turgut Boz, "TEB, 100 bine yakın müşterisiyle organizasyonu her geçen zaman daha da büyütüyor. Konusunda uzman 135 tarım portföyü, bölgelerde ve genel müdürlükteki 20'yi aşkın çalışanın yanı sıra tarıma özel yeni stratejileriyle çiftçinin destekçisi olmaya devam ediyor" dedi.

HER İHTİYACA ÖZEL KREDİ
Turgut Boz, Türkiye genelindeki 533 şubeleri ile arıcılıktan balıkçılığa, organik tarımdan hayvancılığa, meyve tesisinden seracılığa, organik tarımdan sözleşmeli üretime kadar her türlü tarımsal faaliyete ilişkin finansman ihtiyaçlarına özel kredi ürünleriyle cevap verdiklerini söyledi. Tarımın tüm alt kollarında işletme ve yatırım kredileriyle üreticinin yanında yer aldıklarını vurgulayan Boz, tarımsal üretim çeşidi ve gelirine göre tasarlanmış limit, geri ödeme alternatifleri ve uygun fiyatlandırmalarla her ihtiyaca uygun tarım kredilerini sunduklarını kaydetti.

ÖDEMELER HASAT ZAMANI YAPILIYOR
Tohumdan gübreye, mazottan yeme tüm ihtiyaçlar için TEB Harman Kart'ı tasarladıklarını söyleyen Boz, şöyle konuştu: "Özellikle sezonun ve girdi temini için ihtiyaçların ön planda olduğu aylarda markalarla işbirliği gerçekleştirerek harcamaların Harman Kart'la faizsiz olarak yapılıp, ödemelerin de hasat zamanı olmasını sağlayarak çiftçinin elini rahatlatmaya çalışıyoruz."

HİZMETLERİMİZİ ÇOĞALTACAĞIZ
Tarım Bankacılığı organizasyonlarını daha da büyütmeyi, hizmetlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Turgut Boz, şunları kaydetti: "Tarımsal üretimin yoğun olduğu Türkiye'nin her bölgesinde çiftçimizi desteklemek için çalışıyoruz. Analiz çalışmalarımızla Türkiye'nin farklı bölgelerindeki tarımsal potansiyeli değerlendiriyor, üreticilerimizin farklılaşan yöresel ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunuyoruz."

HEDEF DANIŞMAN BANKA OLMAK
Tarım Bankacılığı alanında danışman banka olarak anılan ilk ve tek özel banka olmayı hedeflediklerinin altını çizen Turgut Boz, "Finansal desteğin yanı sıra üreticileri bilgilendirmek ve katma değeri yüksek, verimli üretime yönlendirmek için de ücretsiz destek veriyoruz" dedi. "Çaylar TEB'den" etkinliği ile köy köy gezip çiftçiyi dinlediklerini anlatan Boz, "Sektörün ihtiyaçlarını takip ediyoruz" diye konuştu.