Turist umursamıyor

Gezi olayları Taksim ve çevresindeki otelleri etkilerken, güneyde sıkıntı yaşanmıyor. Tur operatörleri, Antalya'da sorun olmadığını belirtirken, Kapadokya'ya gelenlerin İstanbul'a uğradıkları için, yüzde 15 etkilendiğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2013 Güncelleme 23 Haziran 2013, 00:55
Turist umursamıyor

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olaylarının turizm sektörü üzerindeki etkisi sınırlı kaldı. Olayların yaşandığı günlerde Taksim civarındaki otellerde bazı boşalmalar yaşanırken, turizm bölgelerinde etki az oldu. TAKVİM'e konuşan tur operatörleri ve acenta sahipleri, deniz tatili için Türkiye'ye gelen turistlerin olayları umursamadığını söyledi. Operatörler, başta Antalya olmak üzere güney bölgesindeki turistlerin olaylardan etkilenmediğini belirtip, "İstanbul'daki protestolar güneş-kum-deniz turizmi için gelenlerin umurunda değil. Her yılki doluluklar yine yaşanıyor. Büyük bir sorun gözlenmiyor. Erken rezervasyonlar zaten olaylardan önce yapılmıştı" dediler.

KAPADOKYA'DA YÜZDE 15
Kapadokya gibi kültür turizminin yaşandığı bölgelerde bazı etkilenmeler olduğunu belirten operatörler, bunu da turistlerin İstanbul üzerinden gelmesine bağlıyor. Tur operatörleri, "Kapadokya'ya gelenlerin yüzde 99'u İstanbul'a uğruyor. İster istemez bir gerginlik oluşuyor. İptal yok, ama bazı ertelemeler var. Olayların Kapadokya bölgesine yansıması ise yüzde 15 civarında" diye konuştu.

'GELİRDE SAPMA OLMAZ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da yaptığı açıklamada "Türkiye'de 46 havalimanı, 400 uçak, 85 bin koltuk var. 1 milyon yatak kapasitesi oluştu. Yat limanları 36 tane. Turizm gelirlerinde bir sapma olmaz. Kimse endişe etmesin. Bu yıl 33 milyon turist hedefliyoruz. Rezervasyonlarda yavaşlama var, ama o da toparlanır" demişti.

'GEZİ TURU ÖNERDİLER'
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, İtalyan tur şirketinin, yapacakları ilk İstanbul programında müşterilerine ''Gezi Parkı turu'' yaptırmalarını istediğini söyledi. Polatoğlu şöyle devam etti: "Nitekim, Mısır'daki olaylardan hemen sonrasında, TÜRSAB'ın organizasyonu ile katıldığım Mısır gezisinde tüm dünya turistlerinin Tahrir Meydanı gezisi yaptıklarınaşahit olmuştum. Biz tur operatörleri de 'Gezi Parkı' turunu programlara dahil edebiliriz."


BURÇİN GÖKTAN