14 müjde

Bakan Faruk Çelik ile konfederasyonlar buluştu, memurlara 5 yeni müjde çıktı. Derece ve ek gösterge ile ilgili yeniliğin aralarında olduğu 9 güzel haber de yakında açıklanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2013 Güncelleme 20 Nisan 2013, 01:46
14 müjde

İÇİNDEKİLER

Hükümet, 2.5 milyon memuru ilgilendiren atama kriterlerini yeniden belirlerken, sosyal hakların iyileştirilmesi için yeni adımlar atıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve memur konfederasyonlarının buluşmasından 5 müjde çıktı. 9 müjde için de geri sayım başladı. Bakan Çelik'in daveti üzerine Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul bakanlıkta bir araya geldi. Toplantıda, geçen yıl toplu sözleşme görüşmelerinde sonuçlandırılamayan ve Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda görüşülmesine karar verilen konular ele alındı. 14 madde masaya yatırılırken, 5 maddede uzlaşma sağlandı. Daha önce ilk kez TAKVİM'in kamuoyuna duyurduğu bu yenilikler sosyal taraflarla paylaşıldıktan sonra netleşmiş oldu. Geçen hafta yapılan bir başka toplantıda da tüm yenilikler konfederasyon temsilcilerine anlatılmıştı. Tarafların yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata vardığı 5 madde şöyle:

KADINLAR DAHA AZ NÖBET TUTACAK
*
En az 1 yıl açıktan vekil memur olarak görev yapanlara yıllık izin verilecek.
* 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel ile 4B'li sözleşmeli personelin izin süreleri, memurlara paralel şekilde yeniden düzenlenecek.
* Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın kamu görevlilerine daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilecek.
* Nöbetçi memur uygulayan kurumlarda bu uygulama kaldırılacak.
* Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası primi kesilmeyecek.

GÖSTERGE VE DERECE AYARI MASADA
Toplantıda 5 madde tamamlanırken, 9 maddede çalışmaların sürdürülmesine karar verildi. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi ve yardımcı hizmetler sınıfına dahil personele ek gösterge verilmesine yönelik çalışma bu hafta tamamlanacak. Masadaki diğer başlıklar şöyle:
* Yüz kızartıcı suçlar hariç disiplin cezalarının affı.
* Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi.
* Kamuda memuriyet dışında ve özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi.
* İş kazası riskine maruz kalanlara karşılık sorumluluk taşıyanlar ile mali işlerden sorumlu olan kamu görevlilerine rücu edilen tazminatlara karşılık kurum tarafından mali sorumluluk sigortasının yaptırılması.
* 4046 Sayılı Kanun hükümleri uyarınca araştırmacı kadrosuna atanan personelin öğrenim durumları itibarıyla ibraz etmiş oldukları unvanlara istekleri halinde atanmalarına imkan sağlaması.
* Adaylık süresi içinde uyarma veya kınama cezası alan aday memurların adaylıklarına son verilerek memurlukla ilişkilerinin kesilmesinin önlenmesi.
* PTT başmüdürlerinin il müdürü düzeyine getirilmesi.