Erken emeklilik gelirse bakarız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, erken emeklilik için Çalışma Bakanlığı'ndaki hazırlıkla ilgili, 'Önümüze gelirse bakarız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 00:00
Erken emeklilik gelirse bakarız

İÇİNDEKİLER

Erken emeklilik, Türkiye'nin gündemine oturdu. Emeklilik için prim günü ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyen yaklaşık 5 milyon kişinin gözü-kulağı yaşanacak gelişmelerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu kişilerin mağduriyetini giderecek formüller üzerinde çalışmalarını sürdürürken; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de erken emeklilikle ilgili açıklama geldi. Şimşek, "İlgili bakanlık ilgili kesimlerle konuşur, istişare eder, önümüze bir şeyler getirir, biz değerlendirmemizi yaparız" dedi. Bakan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "1990'lı yılların başında Türkiye'de emeklilik yaşı neredeyse kaldırıldı. Yani prim gün sayısını dolduran herkes neredeyse emekli oldu. Böyle bir sisteme dönülecek olursa, bunun maliyetinin 60 milyar lirayı aşması ihtimali bir hayli yüksek. Emeklilik yaşını bir kenara bırakıp, 'prim gün sayısını doldurdu' diye herkesi emekli ederseniz, o zaman yapılan reformların bir anlamı kalmaz."

TAKSİ ŞOFÖRÜ OLDU
Bakan Şimşek, TRT Türk kanalında yayınlanan 'Meclis Taksi' programına konuk oldu. Taksi kullanan Şimşek'i görenler şaşırdı.

Uğur BECERİKLİ