Karışık et baskını

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2013 Güncelleme 07 Mart 2013, 00:00
Karışık et baskını

İÇİNDEKİLER

Gıdada yeni dönem başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca et ile et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği'nde ilgili firmalara verilen 3 aylık süre 3 Mart'ta sona ererken, tebliğ kapsamında Türkiye genelinde kırmızı ve beyaz et karışımlı ürünler raflardan indirildi. Denetimler de hız kazandı. Pek çok ilde denetimler yapıldı. İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 39 ilçede denetime çıktı. 500 personelle gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata uymayan işyerlerine ve üretici firmalara ceza kesildi. Açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tebliğ ile salam, sucuk ve sosis gibi gıda ürünlerinde kırmızı et ve beyaz et karışımını kaldırdıklarını söyleyerek, karışım ürünlerin sona ermesini bir 'devrim' olarak nitelendirdi. Ancak tebliğ et sektörünü ikiye böldü.

FARKLI GÖRÜŞLER VAR
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Sait Koca, "Kırmızı ve beyaz etin karışımı, bütün dünyada söz konusu. Böylece tüketici ucuz ve sağlıklı et tüketiyor. Bunun ne zararı var?" derken, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Et karışımlarının kaldırılması ile at eti skandalları da biter" şeklinde konuştu.