Yaza yer yok!

EMITT Turizm Fuarı'na erken rezervasyonlar damgasını vurdu. Turizmciler 'Çok talep aldık. Bu hızla giderse Mart ayında oteller dolar' uyarısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2013 Güncelleme 25 Ocak 2013, 02:12
Yaza yer yok!

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dün İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. 27 Ocak'a kadar devam edecek fuara, 4 bin 500 turizm profesyoneli ve 67 ülke katıldı. Bu yıl fuara turizm şirketlerinin erken rezervasyon indirimleri ve hafta sonunda toplayacakları rezervasyon talepleri damgasını vurdu.

TALEP YAĞIYOR
Şirketler,erken rezervasyon kampanyalarının ikinci dönemini fuarda topladıkları taleple kapatacak. Anı Tur Başkanı Veli Çilsal, "Yüzde 45 indirimin devam ettiği kampanyamızı pazartesi günü sonlandıracağız. Haftasonu ise fuarda talep toplayacağız. Bu yıl aldığımız talep önceki yılların kat kat üstüne çıktı. Böyle giderse Mart sonuna kadar tüm kapasitemizi satmış oluruz" dedi. Çilsal, Almanya, İran, Kazakistan gibi ülkelerden turist getirmek için 'outgoing' turlara başladıklarını da belirtti. Jolly Tur Başkanı Mete Vardar ise ikinci dönem erken rezervasyon kampanyalarının 4 Şubat'ta sona ereceğini söyleyerek, "Geçen yıla göre yüzde 48 artış var. Yüzde 35'e varan indirimlerimiz var" dedi.

Dilek TAŞ AYDIN