'BAĞ-KUR'luya intibak geliyor

2000 yılından önce emekli olmuş işçi emeklilerinin alacağı intibak zammı için geri sayım başladı. Belli bir döneme ait BAĞ-KUR'lular da intibak artışı alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2012 Güncelleme 23 Aralık 2012, 03:12
’BAĞ-KUR’luya intibak geliyor

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 2 milyon emekli vatandaş, intibak zammıyla ilgili gün saymaya devam ediyor. 2000 yılından önce emekli olmuş işçi emeklileri, Ocak 2013 tarihli maaşlarını zamlı olarak alacak. Yıllarca diğerlerinden daha düşük ücret alan bu emeklilerin maaşı, kendileriyle aynı şartı taşıyıp, daha yüksek ücret alanlarla eşitlenecek. Maaşlara yatırılacak zamlar 10 liradan başlayıp 322 liraya kadar çıkacak. İntibak zamlarını emekli olunan prim gün sayıları etkiliyor. Daha çok prim yatıranın zammı yüksek oluyor. Tabi, burada primlerin tavandan ya da düşükten yatırılıp yatırılmadığına da bakılıyor. Asgari ücretten primi yatırılan bir işçi emeklisi, tavandan yatırılana göre daha az zam alıyor.

12 BİN KİŞİYE MÜJDE
Bu arada okurlarımızın en çok merak ettiği BAĞ- KUR emeklileri ile ilgili de bir gelişme yaşandı. İntibak zammından 12 bin BAĞ- KUR emeklisi de yararlanacak. 1 Mart 2002 ile 30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emekli olan BAĞ-KUR'luların maaşları da, Ocak ayında zamlı olarak yatırılacak. Bu vatandaşların maaşları da böylece düzeltilerek, kendileriyle aynı şartta olan BAĞ- KUR'lularla eşitlenecek. Bunun dışındaki BAĞ- KUR'lular için ise intibak zammı öngörülmüyor. Onlar normal yıllık zamlarını almaya devam edecekler.

İNTİBAK ZAMMINI TAKVİM'DEN ÖĞRENİN
TAKVİM'in uzmanları emeklilerin intibak zammını kuruşu kuruşuna hesapladı. Eline ne kadar para geçeceğini öğrenmek isteyen emeklilerin, yayınladığımız tablolara bakması yeterli. Tablolarımız prim günlerine göre hazırlanıyor. Emekliler, kendi prim günlerine uyan tablolardan derece, kademe ve göstergesini bularak intibak zammını öğreniyor. Tablolar devam edecek. İntibak zammınızı şimdiden bilmek istiyorsanız, TAKVİM'i takip edin.