Zenginler köyü

Fransa'da zenginlere getirilen varlık vergisi yüzünden ülkeden kaçmalar arttı. 1 milyon eurodan fazla geliri olanlar, vatandaşlığı bırakıp Belçika'daki Nechin köyüne yerleşiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2012 Güncelleme 18 Aralık 2012, 01:46
Zenginler köyü

İÇİNDEKİLER

Fransa'da François Hollande hükümetinin yüksek gelirlilere yönelik vergiyi yüzde 75'e çıkarmayı planması ile zenginlerin ülkeden kaçışı başladı. Zenginler, Belçika'da Fransa sınırı yakınlarındaki Nechin köyüne yerleşiyor. Küçük ve mütevazı bir köy olan Nechin, işadamlarının gelmesiyle popüler oldu ve dünyanın en zengin köyü haline geldi.

ONUNLA BAŞLADI
Varlık vergisinin duyulmasından sonra, 'dünyadaki en zengin Fransız' olarak tanımlanan Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault, Belçika vatandaşlığına geçmek için resmen başvuruda bulunmuştu. Şahsi servetinin 41 milyar euronun üzerinde olduğu belirtilen Arnault'nun ardından, ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu da, yıllık kazancı 1 milyon euroyu geçenlerden yüzde 75 vergi alınmasını protesto ederek malikanesi satışa çıkardı. Ünlü aktör de, Belçika'nın Frankofon sınır köyü Nechin'e taşınarak daha mütevazi bir ev satın aldı. Ünlü oyuncunun, Paris'teki 19'uncu yüzyıldan kalma dillere destan malikanesini 50 milyon euroya satışa çıkardığı ifade ediliyor.

SIRADA BAŞKALARI VAR
Fransa
'da Auchan süpermarket zincirlerinin sahibi ünlü Mulliez Ailesi de köye göç eden zenginler arasına katıldığını duyurdu. Fransa'da kanunun önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor. Kanun çıktıktan sonra da birçok zenginin ülkeyi terk edeceği konuşuluyor. Zenginlerin ilk durağı da Fransa'ya yakın bölgedeki Nechin köyü olacak. 2 bin nüfuslu olan köy, şu aralar başta Fransa'da olmak üzere dünyanın her yerinde konuşulmaya başlandı. Nechin Belediye Başkanı Daniel Senesael, ünlü isimlerin gelmesinden çok memnun olduklarını söyledi.