Yeni yıl bereketi

Yaklaşan yılbaşı hediyelik başta olmak üzere ulaşım ve turizm sektörlerini canlandırdı. İndirimler de alışverişe gaz verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2012 Güncelleme 16 Aralık 2012, 00:00
Yeni yıl bereketi

İÇİNDEKİLER

Yeni yıla yeni giysi ve yeni mekanda girmek isteyenler esnafın yüzünü güldürdü. Giyimde alışverişi yüzde 60 artarken yılbaşı için hazırlanan mekanlar şimdiden doldu.

HAREKET VAR
Yaklaşan yeni yılın heyecanı mağazalara kar bereketi olarak döndü. Gerek hediye gerekse kendi ihtiyaçları için alışveriş yapanların sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 50 arttı. Dükkan sahiplerinin yüzü gülerken yüzde 70'e varan indirimler ve promosyon hediyeli ürünlerle tüketicinin de keyfi yerine geliyor. Havaların iyi olmasıyla cadde mağazaları da alışveriş merkezleri kadar satış yapmaya başladı. Öte yandan ulaşım ve turizm sektörü de hareketlendi. Birçok otel ve restoran şimdiden yılbaşı için rezervasyonlarını doldururken turizm firmaları da büyük yoğunluk yaşamaya başladı.

İNDİRİMLERE DİKKAT EDİN
Kış ayları yeni başlamasına rağmen yılbaşı alışverişinin de etkisiyle indirimler de erken başladı. Uzmanlar, tüketicileri aldatmacalara karşı uyarıyor. Genellikle başka marka ve defolu ürünlerin indirime alındığını belirten uzmanlar ürünlerin iyi incelenmesini istiyor. Ayrıca turizm rezervasyonu yaparken de tesisin ve firmanın dikkatli araştırılması öneriliyor.