Tıklan kazan!

Bloglar yaratıcı kişiler için iş kapısı, markalar için de reklam mecrasına dönüştü. Çok takip edilen blogger'ların aylık geliri 5-15 bin lira arasında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2012 Güncelleme 03 Aralık 2012, 01:44
Tıklan kazan!

İÇİNDEKİLER

Türkçe'ye 'açık günlük', 'ağ günlüğü', 'günce', 'e-günlük' gibi farklı şekillerde çevrilen bloglar son dönemin gözdesi oldu. Bloglar hızla yaygınlaşırken, bazıları günde 8-10 bin tık alarak hatırı sayılır kitlelere ulaşıyor.

REKLAM GELİRİ
Bu durumun etkisiyle bloglar, yaratıcı-kışkırtıcı beyni olanlar için iş kapısı, markalar için de tanıtım ve reklam mecrası haline geldi. Para dergisinin haberine göre; başarılı blogger'lar yüksek kazançlar elde ediyor. Markalarla işbirliği içinde olan, 8-9 bin tık alan bir blogun aylık kazancı 5 bin ile 15 bin lira arasında değişiyor. Türkiye'de kendini okutan bir blog günde 8 bin kişiye ulaşabiliyor. Sadece bu bile markaların yüzünü sanal aleme dönmesi için önemli bir sebep. Pek çok marka geleneksel mecraların yanında bloglara da reklam vermeye başladı. Markalar, şimdilerde sosyal medyayla ilgilenen departmanlar kuruyor.

NASIL BLOG AÇILIR?
Blog hizmeti veren internet siteleri sayesinde artık internet sayfası açmak çok kolay. Sitelerin yönlendirmesi ve hazır şablonları sayesinde fazla teknik bilgiye gerek olmadan kısa sürede hazırlanabiliyor. Tek yapmak gereken bir blog sağlayıcıya üye olmak.