Elde kalan kurbanlıklara EBK sahip çıktı

Et ve Balık Kurumu (EBK)elde kalan kurbanlıkların başvurulduğu takdirde alacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2012, 17:06
Elde kalan kurbanlıklara EBK sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

EBK Genel Müdürü Ulubaş, Kurban Bayramında, kurbanlıkların büyük kısmının satıldığını, elde kalanların da EBK'ya başvurulması halinde satın alındığını söyledi.

Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, bayramdan sonra EBK'ya 5 bin 140 büyükbaş hayvan için başvuru yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bunun bin 74'ünü kestik. Kesim için sıra bekleyen 4 bin 66 büyükbaş hayvan var. 150 küçükbaş hayvan için başvuru yapıldı. Bunların da 49'unu kestik. Besiciler bu hayvanları, kurbanlık satış sürecinde kaybettikleri kiloyu almaları için bekletiyorlar. Hayvanının getiren besiciyi geri çevirmiyoruz. Parasının yüzde 10'unu aynı gün, geri kalanını 30 gün içerisinde hesabına yatırıyoruz. EBK'nın finansman sorunu yoktur. 150 tane de küçükbaş hayvan için müracaat oldu.''

En çok müracaatın Erzurum, Sakarya ve Van kombinalarına yapıldığını kaydeden Ulubaş, ''Bize gelen bir başı da bin başı da geri çevirmeyeceğiz, alacağız. Bu Sayın Bakanımızın talimatıdır. EBK, besiciye sürekli, düzenli ve garanti pazar olsun diye kuruldu'' dedi.