Patronlar Terkos'ta

3'üncü havalimanının yapılacağı Terkos bölgesindeki araziler için şirketler atağa geçti. Daha önce arazi alan işadamları ise kazançlı çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2012 Güncelleme 01 Kasım 2012, 03:06
Patronlar Terkos’ta

İÇİNDEKİLER

İstanbul'daki 3'üncü havaalanının Terkos Gölü yakınına yapılacağının duyurulmasının ardından, gözler bölgeye çevrildi. Arsa değerlerinin katlanması öngörülen bölgenin, önümüzdeki günlerde alım satımlarda hareketli günler geçirmesi bekleniyor. Daha önceden de cazibe bölgesi halindeki bölgede imara açılmamış çok geniş araziler de bulunuyor. Havalimanı ile birlikte canlanacak bölgede yatırım yapmak isteyen bir çok holding ve şirketin yetkililerinin arazi arayışı içinde olduğu belirtiliyor. Bunun yanında daha önce arazi almış olan ünlü isimler de var. Gelecekte değerleneceğini hesap ederek bölgeye yatırım yapan ünlü isimler arasında, işadamlarından profesyonel yöneticilere kadar pek çok kişi yer aldı.

TANINMIŞ İSİMLER VAR
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İstanbul eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu bu isimlerin başında geliyor. Yine İltem Kömürcülük'ün de bölgeden arazi aldığı ifade ediliyor. Havalimanının yapılmasının ardından bölgede özellikle otel ve turizm yatırımlarının önem kazanacağı ve bir çok şirketin bunun için adım attığı belirtiliyor.

BÖLGENİN DEĞERİ ARTAR
GYODER Başkanı Işık Gökkaya: Proje, İstanbul'un 2 şehir projesiyle bağlantılı olacaktır. O bölgenin yapısının havaalanı için maliyetli olacağı söyleniyordu ama, herhalde gerekli araştırmayı yapmışlardır. Bölgede havaalanının yapılacağını daha önceden bilenler zaten bölgede yatırım yapmıştır. Bölgenin asıl değeri ihaleyle birlikte ortaya çıkacaktır. Şimdiden o bölgedeki Karaburun'da bir hareketlenme olur.

ERKEN KALKAN KAZANDI
İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa: 3'üncü havaalanı çevresine ilişkin, Arnavutköy'ün kuzey kısımlarında tarla vasfında olup imara açılmayan yerler var. O bölgelerin imara açılmasıyla fiyatlar 2-3 kat artacaktır. Zaten son 2-3 ay içinde o bölgede bir hareket oldu. Şu anda elini çabuk tutan kazanacak. Bir müddet geçip proje başladıktan sonra yer almak kolay olmayacak. Son birkaç ayda bu projenin o bölgede kurulacağı konuşuluyordu ve bu dönemde bölgede fiyatlar yükseldi. Alınan arazinin imar planlarına bakılması lazım.