Dul kadına 500 TL

Devletten maaş alan dul kadınlara bayram öncesi 500 lira harçlık yatırıldı Maaşlarının haricinde aldıkları bu para kadınlara erken bayram yaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2012 Güncelleme 21 Ekim 2012, 00:00
Dul kadına 500 TL

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan kadınlara bayram öncesi çifte sevinç yaşattı. Maaş uygulamasında Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara 500 lira yatıran Aile Bakanlığı, dul kadınların Kurban Bayramı'na da mutlu girmesi için aynı uygulamayı tekrarladı. Maaşa yeni bağlananlara 250 lira yatırılırken, daha önce dul aylığı alanların hesaplarına 500 lira aktarıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 16 Ekim 2012 tarihi itibariyle muhtaç kadınlara toplam 90 milyon lira ödeme yaptı. Maaş almaya hak kazanan kadınlar, hesaplarına yatırılan parayı Ziraat Bankası ve PTT şubelerinden çekebilecek.

PARA CEZALARDAN GELİYOR
Bakanlık'tan edinilen bilgiye göre kocasını kaybeden dul kadınlara ödenecek 2 ayda bir 500 liralık maaş için yıllık 360 milyon lira ayrıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan dul kadınlar için ayrılan bu kaynağın önemli bir bölümünü trafik cezaları, gelir vergisinden alınan yüzde 2.8'lik pay ve reklam gelirleri oluşturuyor.