Üretenin parası hazır

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, esnaf, KOBİ ve çiftçiye müjde verdi: En küçük çiftçiden en büyük üreticiye kadar her alanda varız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2012 Güncelleme 20 Eylül 2012, 02:12
Üretenin parası hazır

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, daha rekabetçi olma sloganı ile 'değişim' hamlesi başlatıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, herkes için bankacılık yapacaklarını ve özellikle tarımın endüstrisini de yapacaklarını söyledi.

HER İŞİ YAPACAĞIZ
"Topraktan gömleğe, tekstile ulaşan bütün aşamalarda yer alacağız" diyen Aydın, şöyle konuştu: "Pamuğu kredilendirip de tekstilde bulunmamak olmaz. Nasıl bir Ziraat bekliyoruz, neyi amaçlıyoruz? Biz, dünya ölçeğinde bankacılık yapmak istiyoruz. Rekabetçi ve piyasa değeri yüksek bir banka olmak istiyoruz. En küçük çiftçiden, en büyük kurumsal firmaya, küçük esnaftan KOBİ'ye, ticari ve kurumsala her işi yapacağız. Bilhassa tarımda, tarımın endüstrisini yapacağız. Topraktan rafta olan bütün bölümlerde bulunacağız."

BÜYÜMEYE DEVAM
Hem Türkiye'de, hem de yurt dışında büyümeye, yeni şubeler açmaya, yeni bankalar satın almaya ya da kurmaya devam edeceklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti: "Kuzey Afrika, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Uzakdoğu pazarlarında var olmak istiyoruz."

REEL SEKTÖRE KREDİ VERECEĞİZ
Hüseyin Aydın, reel sektöre kredi vererek büyümek istediklerini belirterek, kitlesel bankacılığa önem vereceklerini söyledi. "Şu anda sektörde kredilerin aktiflerle oranı Haziran ayı itibariyle yüzde 59. Bu rakam Ziraat Bankası'nda yüzde 45. Bu oranı sektör ortalamasına getirmek istiyoruz" diyen Aydın, şöyle devam etti: "Kredileri artırarak menkul kıymetleri azaltacağız. Aktifte çeşitlendirme yapacağız. Menkul kıymetten krediye dönüşecek bir yapı kurmamız gerekiyor. Menkul değerlerin payı sektörde yüzde 25, bizde yüzde 44. Biz devleti daha çok fonluyoruz ama böyle bir mecburiyetimiz yok."