Koli yarışı

11 ayın sultanı Ramazan yaklaşırken, marketlerin yarışı da başladı. Çeşit çeşit Ramazan kolileri hazırlandı. Fiyatlar 16- 69 lira arasında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2012 Güncelleme 11 Temmuz 2012, 00:00
Koli yarışı

İÇİNDEKİLER

Ramazan heyecanı marketlerde kendisini hissettirmeye başladı. Marketler çeşit çeşit Ramazan kolilerini şimdiden satışa sundu. Geleneksel hale getirdikleri Ramazan paketleriyle ilgili çeşitli arternatifler hazırlayan marketlerin kolilerinin fiyatları 16 lira ila 69 lira arasında değişiyor. Ramazan kolilerinin fiyatları içindeki ürünlere göre farklılık gösteriyor. Her ihtiyaca ve bütçeye hitap etmeyi hedefleyen marketler, kolilerini de çeşitlendirdi. Bazı marketlerde Ramazan kolisi çeşidi 5'i buluyor. Undan şekere, tatlıdan deterjana kadar pek çok temel ihtiyaç malzemesini içeren kolilerde, 6 ila 24 arasında ürün çeşidine yer veriliyor.

KAMPANYALAR DA VAR
Marketler, Ramazan süresince özel kampanyalara da imza atmaya hazırlanıyor. Bazı marketlerde belirli tutarda alışverişlere hediye çeki verilmesi, ücretsiz eve servis imkanı gibi uygulamalara da imza atılacak.
Market yetkilileri, Ramazan kolisi almanın, ürünleri ayrı ayrı almaktan daha hesaplı olduğunu belirtirken, yüzde 40'a varan tasarruf sağlanabildiğini ifade ediyor. Büyük marketlerin yanı sıra internetten satış yapan firmalar da tüketicilere oturduğu yerden Ramazan alışverişi yapma imkanı sunuyor.

Burçin GÖKTAN