Bedava işyeri

'Sermayem yok iş yeri kuramıyorum' diye üzülmeyin. İşyerinizi İnternete Taşıyın projesi ile hem internet sitesi, hem de diğer işlemler artık ücretsiz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2012 Güncelleme 19 Haziran 2012, 01:45
Bedava işyeri

İÇİNDEKİLER

Şirketini internetten tanıtmak ve satış yapmak isteyene web sitesi, danışma, pos hizmeti ve kargo bedava. Türkiye'de firmaların yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin ihracatını, e-ticaret yoluyla yaygınlaştırmak amacıyla, Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan 'İşinizi İnternete Taşıyın' projesi işyerinizi sanala taşıyor. Proje ile kendi web sitelerini veya e-ticaret altyapılarını kurmak konusunda araç, zaman ve bilgi sıkıntısı yaşayan KOBİ'lere web sayfası, hosting ve e-ticaret yapmalarına olanak tanınacak. Ayrıca altyapının kurulumundan ücret alınmayacak.

ÜRÜNLERİ PAZARLAYIN
Proje dahilinde e-ticaret sitesini kuran KOBİ'lere 2 yıl boyunca ücretsiz sanal pos hizmeti verilecek. Ayrıca eticaret siteleri üzerinden satış yapanların ürün gönderimleri de bedava olacak. 1 yıl boyunca 'com' alan adı ve hosting hizmetinden bedel almayacak olan 'isinizinternette.com.tr' sitesi senenin sonunda devam etmek isteyenler için aylık 69 TL'den başlayan fiyatlar sunuyor. Web ya da e-ticaret sitesi kurmak isteyenler isinizinternette.com.tr. adresine girerek ya da müşteri hizmetlerini arayarak siteyi oluşturabiliyor. Ayrıca proje kapsamında web sitesi kurana 150 lira, e-ticaret sitesi kurana 250 liralık promosyon kodu veriliyor ve bu kod ile Google'a bu miktarda reklam verilebiliyor. Sitede sistemi nasıl kullanacağınız ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alırken, proje kapsamında şirketini işini yüzde 300 büyüten başarı hikayeleri de yer alıyor. İşinizi İnternete Taşıyın platformunun öncüsü Google'ın Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, "Sistem, Türkiye'deki kurumlar için büyük bir fırsat. Artan rekabet ortamında firmalar bir adım öne gitmek için sihirli formülü arıyor. Çözüm, internet. Şirketler artık 24 saat nette olmalı" dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Google Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, sistemin işleyişini şöyle anlattı: "Projeye adım atmak için yapılması gereken, isinizinternette.com.tr adresine tıklamak. Burada, birçok bilgiye ulaşmak mümkün oluyor. Bir pansiyon gibi hizmet sunan bir işletmeden, mutfak aletleri satan küçük bir mağazaya kadar her türlü firma, bu sitede 10 dakika içinde ürünlerini pazarlayabileceği bir platforma sahip oluyor." Şunları yapmak gerekiyor: Ürünlerin eklenmesi, Sayfa tasarımının seçilmesi (logo, renk vs.), Ödeme ayarlarının yapılması, Otomatik olarak siteye eklenmiş resmi sözleşmelerin kabul edilmesi, Alan adının seçilmesi.

E-TİCARET PAZARI 23 MİLYAR TL
Türkiye'de son yıllarda büyük gelişme gösteren e-ticaret pazarı 23 milyar liralık büyüklüğe ulaştı. Türkiye, oransal olarak Hindistan'dan sonra dünyada en hızlı büyüyen ikinci e-ticaret pazarı olurken, son iki yılda sektörde yaklaşık 750 milyon dolarlık yabancı yatırım yapıldı. Türkiye'de hızla gelişen e-ticaretteki yükseliş rakamlara da yansıdı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye'de internet kullanımının artmasıyla 2001 yılı içinde eticaret pazar hacmi 2005 yılına göre 16 kat artarak 23 milyar liraya ulaştı. Türkiye 2011 yılında oransal olarak, Hindistan'dan sonra dünyada en hızlı büyüyen ikinci e-ticaret pazarı oldu.

BURÇİN GÖKTAN - Hazal ATEŞ