En yakınınız dolandırıcı olabilir!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2012 Güncelleme 26 Nisan 2012, 01:56
En yakınınız dolandırıcı olabilir!

İÇİNDEKİLER

İnternet ortamında her türlü hileyi kullanan dolandırıcılar şimdi de en yakınlarımızın şifrelerini kırıp Facebook ve MSN'den paralarımıza göz dikmeye başladı.

PARA PEŞİNDELER
Sosyal medyanın giderek yaygınlaşması dolandırıcılar için de fırsat oldu. Hırsızlar artık cep mesajları yerine yönlerini MSN, Facebook ve Twitter'a çevirdi. Dolandırıcılar açtıkları sahte grup ya da kişi sayfalarıyla, arkadaş olmanızı sağladıktan sonra size gönderdikleri linkler vasıtasıyla şifrelerinizi ele geçiriyor. Şifresini kırdıkları kişilerin yakınlarıyla temasa geçen dolandırıcılar, her türlü bilgiyi aldıkları gibi para da topluyor. Yakınıyla konuştuğunu sanan kişi de kolaylıkla bu hırsızlara para kaptırabiliyor. Dolandırıcılar özellikle uzakta öğrenci çocuğu olan anne babaları hedef alarak 'acil paraya ihtiyacım var' diye mesaj yazıp hesaplarına yüklü miktarda para aktarıyor.

BUNLARA DiKKAT!
E-postanıza gelen mesajların doğruluğunu ispatlayın. Tanımadığınız kimselerden gelen mesajları silin, asla cevap vermeyin.
İşlemlerinizi online yaparken, işlem yaptığınız web sayfasının güvenli olup olmadığını kontrol edin! İnternet tarayıcınızın üst kısmında bulunan adres bölümünde adresin 'https://' olup olmadığını kontrol edin. 's' harfi bu sayfanın güvenli ve çeşitli şifreleme metotları ile işlem yaptırdığını belirtir.
İnternet adresi olarak sayısal rakamlar içeren adresler ile karşılaşırsanız kullanmadan önce kontrol edin!
Belirlediğiniz şifreleri belli aralıklar ile muhakkak değiştirin. Bunu kendinize alışkanlık haline getirin.