Esnafa intibak

İşçi emeklileri İntibak Yasası'nı beklerken, Bakan Çelik'ten esnafa da müjde geldi: 12 bin Bağ-Kur emeklisi intibaktan yararlanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2012 Güncelleme 25 Ocak 2012, 09:41
Esnafa intibak

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 33. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Çelik, toplu sözleşme yasasıyla ilgili olarak, "Bu yasa çıkacak ve bu sıkıntıyı atlatacağız'' dedi.

YASAYA İLAVE EDİLECEK
İntibak Yasası çalışmalarına da değinen Çelik, çalışmanın 10 liradan 322 liraya kadar bir düzenlemeyi içerdiğini ifade ederek şunları kaydetti: "2002 yılında yine sistemle oynamanın getirmiş olduğu ve 3 aylık dönem içinde aylıklarda farklılaşmayı ortaya çıkaran Bağ- Kur'lu 12 bin esnafımızla ilgili de bir düzenlemeyi bu yasaya ilave etmiş olacağız. Böylece 2000 yılından önce meydana gelen farklılaşmayı, eşit şartlarda çalışması, eşit şartlarda prim ödemesi, farklı zamanda emekli olmalarından dolayı veya eşit prim ve farklı süre çalışmalarına rağmen aynı maaşı alanlar arasındaki olmaması gereken eşitliği ortadan kaldıracak bir düzenlemenin adı intibaktır. Bu da 2000 yılı öncesi 1 milyon 913 bin emeklimizi 2008 yılına taşımaktır."

KIDEM TAZMİNATI...
İşçilerin sorunlarını da bildiklerini söyleyen Çelik, kıdem tazminatının ve taşeronlaşmayı masaya yatıracaklarını belirtti. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuda ve belli firmalarda çalışanların dışında geniş bir kesim kıdem tazminatından yoksun. Mutlak suretle taşeron, alt işverende çalışan işçilerimizin bu sosyal haktan yararlanmaları konusunda gerekli adım atılmalı."

İKRAMİYELER 31 OCAK'TA
Kamu işçilerinin 2012 yılı ikramiye takvimi belli oldu. Buna göre; 6772 Sayılı Kanun kapsamına giren kamu kurumlarında çalışan işçilere 2012 yılında kanunun 1'inci maddesine göre, ilave ödemenin birinci yarısı 31 Ocak 2012, diğer yarısı da 29 Haziran 2012'de yapılacak. Maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlara yapılacak ilave ödemenin tamamı ise 27 Aralık 2012 tarihinde verilecek.