100 bin yeni memur alınacak

Memur adayları dikkat! Kamuya en büyük personel alımı bu yıl gerçekleştirilecek. 100 binin üzerinde kişiye, iş kapısı açılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2012 Güncelleme 12 Ocak 2012, 02:04
100 bin yeni memur alınacak

İÇİNDEKİLER

Memur olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Kamuya en büyük personel alımlarından biri bu yıl yapılacak. Bütçe hazırlık aşamasında bu yıl kamuya alınacak personel sayısı 90 bin olarak tahmin ediliyordu; ancak sayı 100 bini geçecek. 2012 Yılı Bütçe Kanunu'nda yer alan düzenleme ile bu yıl içinde emekli olanların yüzde 50'si oranında kamuya personel alınması öngörülmüştü. Bütçe hazırlıkları sırasında, 180 bin kişinin emekli olacağı tahmini ile 2012'de 90 bin memur alınacağı hesaplanmıştı.

YÜZDE 50 OLDU
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan da, kamu kurumlarına bu yıl 100 binin üzerinde personel alınacağını duyurdu. Elvan, IMF ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde önceki yıllarda kamuya sadece emekli olanların yüzde 10'u düzeyinde personel alındığını hatırlatarak, "Bugün, emekli olan veya kurumundan ayrılan personel sayısının yüzde 50'si kadar dışarıdan atama yapılabiliyor. Şu an itibariyle bu yıl 100 binin üzerinde atama yapılacağını söyleyebiliriz" dedi.

9 BİN AKADEMİSYEN
Bu yıl kamuya alınacak memurların hangi branşlarda olacağı ise kamu kurumlarının yapacağı çalışmalarla netleşecek. Kamu kurumları, personel ihtiyaçlarını Maliye Bakanlığı'na ve Devlet Personel Başkanlığı'na bildirecek. Maliye Bakanlığı da kamu kurumlarına kadro tahsis edecek. Öte yandan, üniversitelere de bu yıl içinde 7 bini araştırma görevlisi olmak üzere toplam 9 bin akademik personel alınacak.